Pacienții Spitalului CFR Craiova beneficiază din nou de investigații osteodensitometrice Dexa!

577

dexa”Am reușit astăzi să repunem în funcțiune aparatul de osteodensitometrie digitala Dexa Lexxos, pacienții spitalului CFR Craiova (atât cei internați în clinicile de aici cât și cei care se adresează cabinetelor medicale din policlinica spitalului) beneficiind din nou de servicii medicale de calitate pentru depistarea osteoporozei!

Tehnică a imagisticii medicale, osteodensitometria măsoară densitatea osoasă furnizând informații cu ajutorul cărora se poate stabili diagnosticul de osteoporoza (afecțiune caracterizată prin scăderea densității osoase ceea ce mărește riscul de apariție al fracturilor, chiar și la traumatisme minore). Testarea densității osoase prin osteodensitometrie face posibilă aprecierea riscului de fractură și indică dacă pacientul are nevoie de tratament pentru prevenirea osteoporozei.

Screening-ul durează în general 5 -10 de minute, nu este dureros și se recomandă tuturor femeilor după instalarea menopauzei, frecvența controlului fiind stabilită de medicul specialist. Bărbații pot de asemenea suferi de osteoporoză, în special cei care fumează sau suferă de boli cronice pentru care primesc tratament cortizonic”, anunță pe o rețea de socializare directorul medical al Spitalului CFR Craiova, Lucrețiu Radu.