Orice ipoteză aruncată aiurea pe piață, pentru senzațional, în ”cazul Alexandrei Goghez” face mai mult rău

433
foto: Tibi Bologh
foto: Tibi Bologh
foto: Tibi Bologh

Cazul Alexandrei Goghez,17 ani, elevă la Liceul „Gheorghe Chițu”, este unul cutremurător pentru întreaga societate  și dureros pentru familie, rude, apropiați și prieteni.

Fata era angajată pe timpul vacanței la restaurantul „Ciobănașul” din Parcul „Nicolae Romanescu”. Cadavrul acesteia a fost găsit sâmbăta, 15 august 2015, la două săptămâni de la anunțarea dispariției.

Deocamdată polițiștii și procurorii nu au dat foarte multe informații despre acest caz. Cercetările trebuie urgentate și spus cît mai repede cu subiect și predicat ce s-a întâmplat.

Dincolo de ancheta desfășurată de către organele abilitate ale statului, trebuie spus că orice ipoteză aruncată pe piață, pentru a crea un subiect senzațional, nu face decât să accentueze durerea familie victimei și să crească gradul de insecuritate în rândul populație.

Sunt convins că preocupare din  partea autorităților de a finaliza cât mai repede cazul există.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, într-o declarație acordată cotidianului Gazeta de Sud, face apel la anchetatori să facă lumină cât mai repede în acest caz și dacă este vorba despre o crimă să se ia de urgență măsurile legale.

„Fac apel la organele de anchetă să elucideze cât mai rapid acest caz, pentru că există în rândul opiniei publice o stare de insecuritate, iar făptașul trebuie pedepsit pe măsura faptelor. Este regretabil ce s-a petrecut, şi, din păcate, nimeni nu ne poate da precizările așteptate. Câinii se ridică lunar din parc și de pe străzi.

Dacă nu ar fi existat sistarea normelor metodologice de către instanță, anul acesta, în luna octombrie, nu ar mai fi existat câini maidanezi în Craiova. Ceea ce s-a întâmplat ne obligă la eforturi suplimentare. Am cerut angajaților de la Salubritate să intensifice acțiunea de strângere a maidanezilor.

În același timp, sistemul de iluminat din Parcul «Romanescu» a fost verificat periodic. Ultima verificare a avut loc în urmă cu trei săptămâni şi era în stare perfectă. Din păcate, absența camerelor de luat vederi nu ajută ancheta, dar proiectul de revitalizare a Parcului «Romanescu», depus în 2013 și aflat acum în licitație, prevede și montarea a 100 de camere de luat vederi“, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pentru GDS.