Organizațiile județene PNL conduse de copreședinți. La Dolj, vechiul PDL conduce CJEx

469

capture-20150201-113952În urmă cu câteva zile scriam despre noua organizare a PNL și spuneam că cel care a stabilit criteriile a fost Mișu Voicu, și mă întrebam atunci cine va fi noul șef la Dolj. Se pare că noii liberali nu au curajul necesar de a lua taurul de coarne și au decis la Consiliul Național, de sâmbătă, 31 ianuarie 2015, să meargă în continuare la nivel de județ cu doi copreședinți.

Conducerea organizațiilor județene va fi asigurată de Comitetul Județean Executiv și de Biroul politic comasat paritar.

Dacă în Biroul politic lucrurile au mers la egaliate, nu același lucru s-a întâmplat și în comitelele judeţene executive, unde ponderea membrilor este stabilită pe următoarele criterii: 80% rezultatul alegerilor europarlamentare, 20% numărul actual al primarilor.

În județul Dolj, cei de la PDL au stat mai bine și la rezultatul la alegerile europarlamentare, dar și la numărul de primari. Așa se face că în Comitetul Județean Executiv sunt 20 de membrii de la PDL și doar 14 de la PNL. Vechiul PDL are majoritate, și atunci când vor fi decizii grele este clar de parte cui se vor finalize cu un rezultat pozitiv.