Ora de lectură cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților pentru Copii și Tineret la Colegiul Național “Elena Cuza”

1003

colegiul national elena cuzaBiblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și American Corner Craiova, organizează o oră de lectură, joi, 02.04.2015, ora 1130, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților pentru Copii și Tineret.

În cadrul acestui eveniment bibliotecarii vor merge în întâmpinarea micilor elevi și le vor lectura atât în limba română cât și în limba engleză, în speranța că în acest fel ei vor fi atrași de lumea fascinantă a basmelor.

Evenimentul va avea loc la Colegiul Național “Elena Cuza”, alături de doamnele învățătoare Adriana Robescu și Cristina Diaconu.

Ziua internaţională a cărţilor pentru copii, marcată anual pe 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi pentru stimularea dorinţei de lectură a celor mai mici cititori.

Ziua internaţională a cărţilor pentru copii a fost iniţiată în 1967.  Data nu a fost aleasă întâmplător, ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: „Hainele împăratului”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Răţuşca cea urâtă”, „Micuţa sirenă”.

Manifestările dedicate acestei zile includ activităţi în şcoli şi biblioteci publice, articole de promovare în presă, întâlniri cu autori şi ilustratori, concursuri literare, expoziţii de carte, de reviste şcolare şi de filatelie, momente artistice, ateliere de desen şi de integrame, întreceri sportive şi jocuri cu zmee şi măşti.

La nivel internaţional, în fiecare an, Ziua internaţională a cărţilor pentru copii este patronată de o ţară membră a „International Board on Books for Young People”. Aceasta alege o temă şi invită un autor pentru a scrie un mesaj adresat copiilor din întreaga lume şi un artist pentru a realiza un poster care să transmită tema acestei zile.

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova