Operatorii de transport verificați de polițiștii rutieri

0
304
23224878_953585374798898_429204564_oÎn această dimineață polițiștii rutieri din Dolj au acționat pe linia reducerii victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transporturilor rutiere publice de persoane efectuat prin curse regulate și ocazionale, cât și autovehiculele special destinate transporturilor de elevi.
 
Polițiștii doljeni au urmărit și verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la transportul public de persoane și circulația pe drumurile publice.
 
Efectivele Biroului Drumuri Naționale și Europene și cele din cadrul Biroului Rutier Craiova, dar şi poliţiştii rutieri din cadrul Formaţiunilor Rutiere din Dolj, au verificat legalitatea tipului de transport sub aspectul autorizării, deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transpor și de conducătorul auto, verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente.
 
Polițiștii rutieri au urmărit și respectarea de către conducătorii acestui gen de transport a limitelor legale de viteză.
 
Totodată, aceştia au fost testați cu aparatul alcoolscop.
 
Acțiunea din această dimineață s-a desfășurat în municipiul Craiova, dar și în Calafat, Băilești, Filiași, Segarcea, Bechet și Dăbuleni.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 104 autovehicule care efectuat transport de persoane, astfel că 104 şoferi au fost testaţi cu apatatul etilotest.
 
Poliţiştii rutieri au constatat şi aplicat 65 sancţiuni contravenţionale de peste 71.000 lei, totodată fiind reţinute în vederea suspendării 4 permise de conducere.
 
Astfel, a fost sancţionat un operator de transport, care a desfăşurat activitate de transport persoane, cu amendă de 9.000 lei pentru lipsa copiei conforme a licenţei de transport. De asemenea, i s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele în vederea suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru 6 luni.
 
În cadrul acţiunii, alţi doi operatori de transport au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri cu amendă de 9.000 lei fiecare pentru faptul că nu au eliberat bilete de călătorie pasagerilor, iar trei operatori de transport din Dolj au primit aceleaşi sancţiuni pentru faptul că au transportat mai mulţi călători decât numărul locurilor înscris în certificatul de înmatriculare.
 
De asemenea, un craiovean de 57 de ani a fost depistat conducând un microbuz, pe bld. Decebal din Craiova, având o alcoolemie de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Craioveanul a fost sanctionat cu amendă în sumă de 2.900 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.