Oltenii sunt pregătiți să câștige cele 3 puncte cu Viitorul

630

cartu sorinLa întâlnirea cu reprezentanții mass-media din această după-amiază, Sorin Cârțu a prefațat jocul cu Viitorul:

„La conferința premergătoare meciului cu Chiajna am spus că ne propunem să câștigăm aceste trei jocuri pentru a remonta handicapul cu care am pornit. Am învins Chiajna, urmează Viitorul. Avem nevoie de inspirație în fața porții adverse pentru că va fi un meci mult mai greu. Viitorul este o echipă pe care o simpatizez.

Este extraordinar că o personalitate a fotbalului românesc investește din nou în fotbal. Am un mare respect pentru Hagi. Viitorul a avut același program ca noi, dar a făcut mai multe puncte. A obținut victoria cu ASA și a luat puncte cu Astra și Dinamo. Cernat a marcat patru goluri din cele șapte ale echipei, probabil că absența lui va conta. Noi suntem mobilizați să câștigăm acest meci. Vă repet: am preconizat 9 puncte din acest calup de meciuri. Trei le-am obținut cu Chiajna, vreme alte trei mâine, apoi la Timișoara.

Pentru că ne dorim să privim din altă perspectivă partida cu Steaua, apoi deplasarea de la București, cu Voluntari“. Antrenorul craiovean a vorbit și despre problemele medicale cu care se confruntă la echipă înaintea duelului cu Viitorul: „Pe Kay și Popov nu vom conta nici în partida de mâine, nici cu Timișoara. Din acest punct de vedere suntem într-o postură delicată, dar sper să ne ofere confort culpul defensiv Acka – Izvoranu.

Și în turul campionatului trecut a trebuit să ne bazăm pe doi fundași, Frăsinescu și Acka, și lucrurile au funcționat bine. Nu ne-ar displăcea nici acum ca acest cuplu de apărători să ofere continuitate. În ceea ce-l privește pe Popov, faptul că a intrat 5 minute cu Chiajna nu a însemnat agravarea stării sale sau o recidivă. Are o leziune fibrilară care indică faptul că este necesară o perioadă de repaus“.

Cârțu a apreciat reușita lui Alex Băluță din partida cu Chiajna și s-a arătat încrezător că atacanții vor marca în jocurile următoare:

„Băluță a mai dat gol cu capul, nu este la prima reușită de acest fel. Așa că nu am fost surprins. Importantă nu e înălțimea pentru astfel de reușite, ci un plasament și o biomecanică bună. Nu au dat gol atacanții? Vor avea timp să recupereze în următoarele meciuri.

Oricum, suntem echipa care folosește cei mai mulți jucători de profil ofensiv: Băluță, Bawab, Nuno Rocha și Curelea. Dar nu aceasta este cheia reușitei să dai goluri multe, ci ține de dinamica acțiunilor ofensive“.

sursa: csuc.ro