Olt: ConȘtiința Metaforei – expoziție personală Lucian Dobârtă

340
Cu începere de duminică, 1 octombrie 2023, orele 11:00, Muzeul Județean Olt vă invită să vizitați expoziția personală „ConȘtiința Metaforei“ a artistului plastic Lucian Dobârtă, aflată pe simezele Galeriei „Artis“ din Slatina.
Lucian Dobârtă s-a născut în 5 Ianuarie 1959 în Teiuș/Alba. Este absolvent al Liceului de Artă Tg. Mureș, promoția 1978, secția grafică-fotografie (prof. Molnar Deneș). Din 1984 locuiește în Bistrița unde actualmente este referent cultural la Palatul Culturii Bistrița și administrator la Galeriile „Casa cu Lei” Bistrița.
Grafician, ilustrator, caricaturist, fotograf, se definește în ultimii 15 ani ca un artist vizual complex, care se exprimă printr-o multitudine de tehnici imagistice. Metafora vizuală, un melanj de imagini, paradoxuri, simboluri și elemente, de judecăți și filozofii, de analogii și trimiteri, este forma sa preferată de creație. Figură aparte în peisajul caricaturiștilor, este adeptul unei exprimări plastice libere și novatoare depășind stagiul focusării pe poantă și deschizând breșe largi într-o complexitate de valențe interpretative.
Premii și evidențieri la festivaluri și concursuri de caricatură și umor, din țară și străinătate, apariții în numeroase cataloage, publicații, pe reputate platforme WEB, numeroase expoziții personale desăvârșesc profilul artistic al lui LuciD_Lucian Dobârtă. „Arta este inspirație divină și transpirație sublimă !” conchide LuciD.
Vă așteptăm să vizitați expoziția „ConȘtiința Metaforei“ care se va afla pe simezele galeriei „Artis“ până la data de 14 octombrie 2023.