Olguța Vasilescu: „Am câștigat la tribunal”

0
565

Lia Olguța Vasilescu a anunțat pe Facebook că magistrații Tribunalului Bucureşti au respins solicitarea procurorilor DNA Bucureşti de punere sub control judiciar. 

„DNA a cerut să nu iau legătura nu numai cu martorii denunţători, ci şi cu alţi martori care lucrează în primărie şi care nu au nicio treabă până la urmă cu acest dosar. Chiar mi se pare o aberaţie”, a spus primarul Craiovei la ieşirea din Tribunalul Bucureşti.

În sala de judecată, primarul municipiului Craiova a respins acuzaţiile procurorilor.

„Vreau să se facă distincţie între calitatea mea de om politic şi cea de primar ales de peste 60% dintre cei din Craiova, deoarece cetăţenii vor să ştie care sunt acuzaţiile care se aduc primarului lor. Eu sunt persoana publică şi, din ce ştiu, acest dosar se dezbate public.

O măsură de control judiciar mă aduce în punctul de a nu mai putea să-mi fac treaba. Până săptămâna trecută oamenii au auzit doar o parte, respectiv DNA-ul şi pe denunţătorul Petre Becheru. Am primit rechizitoriul în 27 iulie, iar toată presa l-a primit în data de 19 iulie şi a fost invadată de materiale despre dosarul meu, iar eu nu am putut avea nicio reacţie până la primirea rechizitoriului.

Petru Becheru s-a activat mediatic şi m-a numit beţivă, infractoare, mafioată, totul culminând cu afirmaţia că aş fi trimis un angajat de la regia de transport ca să îl ameninţe şi să îl mituiască, pentru a îşi retrage plângerea. Nu mi-am făcut apărări, nu am făcut solicitări, nu am invocat excepţii aşa cum pretinde DNA.

Nu am intrat într-o polemică judiciară cu ei, ci am răspuns unor acuzaţii care erau deja în spaţiul public şi care îmi creau un profil judiciar. Era o discrepanţă foarte mare între volumul de informaţii ce venea de la DNA şi denunţător şi ceea ce venea de la mine.

Din 30 martie până în prezent nu am luat legătura cu niciun denunţător din acest dosar, pe nici o cale. În afară de Petre Becheru, nu l-am nominalizat în spaţiul public vreodată. Cu toate acestea, în «Gazeta de Sud», pe 6 august a apărut un articol în care apare numele unui alt denunţător, Leonard Răescu, unde se publică date şi probe din dosar.

Mă întreb dacă dosarul nu era public de unde aveau ei aceste informaţii. Din alte articole din presă se poate trage concluzia că dacă eu nu m-am apărat public a fost pentru a ascunde fapte de natură penală”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu în faţa judecătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.