O retrospectivă politică a anului 2015

485

Chiar dacă nu a fost an electoral, 2015 nu a fost lipsit de evenimente politice majore, care au influențat soarta oamenilor pentru anii următori.

În urma unui incendiu în Clubul Colectiv, din București, în care și-au pierdut viața 63 de tineri, oamenii au ieșit în stradă. De buna-credință a celor mulți, au profitat câțiva pricepuți, și au reușit să își ducă la bun sfârșit un plan politic, folosindu-se de victimele incendiului.

Victor Ponta și Guvernul pe care îl conducea și-a dat demisia. Iohannis și-a numit un premier tehnocrat. Că acest guvern, fără răspundere politică, ia niște decizii discutabile care privesc soarta românilor, sigur vom mai discuta.

La nivel local, lucrurile nu au fost mai liniștite. Administrația locală, condusă de Lia Olguța Vasilescu din funcția de primar, nu a stat degeaba: a deschis șantiere, a închis șantiere, a muncit și la alte proiecte, care cel mai probabil vor fi implementate anul viitor.

Două mari investiții au fost începute în 2015: cartierul de locuințe și stadionul. Ambele au finațare la această oră și vor fi finalizate la termen.

Unele partide politice, adversare PSD, nu au stat nici ele degeaba. Și-au făcut strategii, au criticat, mai cu motiv, dar de cele mai multe ori fără, și și-au desemnat candidați: PNL – Pavel Badea, Mișcarea Liberală – Horațiu Buzatu. Nu ar fi o surpriză ca pe Dan Cherciu să îl vedem făcând echipă cu Horațiu Buzatu, la Mișcarea Liberală. Cei doi au mai făcut echipă la PLD, cînd Buzatu era președinte la județ, iar Cherciu la municipiu. Dan Cherciu a ajuns la PD-L odată cu fuziunea prin absorbție a PLD de către PD.

PMP nu a spus nimic oficial până acum, iar PSRo la fel. Se vorbește și despre niște independenți, dar nimic serios.

La nivel de județ lucrurile și-au urmat cursul firesc, fără prea multă gălăgie. CJ Dolj a continuat implementarea proiectelor, pe fonduri europene și guvernamentale. O echipă închegată, de-a lungul mai multor ani, care știe foarte bine ce are de făcut.

Una peste alta, anul 2015, a fost unul bun pentru doljeni și craioveni. Lucrurile s-au mișcat într-o direcție bună, care în urmă cu vreo 4 ani nu mai era sperată.