O radiografie a scenei politice doljene. Bădiță, Voicu și Vișan – nume vehiculate că vor ataca Primăria Craiova

366

badea voicu si visanDupă perioada concediilor, vor începe cu adevărat tatonările și jocurile pentru marile candidaturi la locale. Acolo, unde partidele nu au oameni care să răzbată, vor căuta, vor negocia și vor face pact cu oricine care poate să îi aducă voturi. Acum, pe timp de vară, se mai aruncă pe piață câte un nume pentru a se vedea reacțiile. 

Politica este ”un sport” în care câștigă cel care are cele mai multe voturi.

În județul Dolj, dacă facem acum o poză, cel mai liniștit partid este PSD. Are candidat la Craiova, Lia Olguța Vasilescu, are un lider reales de curând, Claudiu Manda, o echipă unită în jurul lui, și are o zestre bogată de primari cu care va merge în alegerile locale.

La PNL Dolj nu se văd mulți care să se înghesuie să candideze la Primăria Craiova. Veșnicul Pavel Badea și-a anunțat intenția, Dan Cherciu vrea și nu vrea, iar Ionuț Stroe doar e bănuit că își dorește, pentru că deocamdată nu a spus nimic în acest sens.

Gluma cu Mișu Voicu care ar putea să fie obligat să candideze la Craiova este una proastă și o știu și liberalii. Aceștia își vor consuma mult timp și energie să își găsească în localități candidați la primărie cu șanse reale. Dacă mai discutăm și de coabitarea PNL-PDL din teritoriu, deja ne dăm seama că vor avea o toamnă și un început de an 2016 destul de ocupat.

ALDE Dolj deocamdată nu spune nimic. Dacă vor merge singuri în alegerile locale e greu de crezut că vor face mare brânză în județul Dolj. Dumitru Ghinea – PC și Mircea Năstase – PLR nu spun mare lucru craiovenilor și nici doljenilor.

UNPR Dolj deocamdată stă liniștit. Așteaptă să se ia hotărârea la centru. Dacă merg pe listă comună cu PSD, e bine, dacă merg cu PNL, pentru ei e bine, dacă merg singuri vor începe zbaterile și la ei. PPDD nu mai există, pentru că a fuzionat cu UNPR.

PMP-ul în Craiova nu există, oricât s-ar face de râs la TV Gelu Vișan. Ideea că acesta va candida la Primăria Craiova este una de-a râsu-plânsul chiar și pentru pmp-iști. Scriam la un moment dat, în timpul alegerilor europarlamentare, că Gelu Vișan nu mai poate să mai păcălească pe nimeni să îi plătească o chirie la sediul de partid și că va fi dat afară. Am avut dreptate! În rest de el numai de bine. Cred că are o luptă mare cu Tîlmăcean, care să fie mai ridicol.

Vor fi o toamnă și o primăvară a anului 2016 interesante și pline de evenimente!