Muzeul Olteniei vă invită la ”Povestea Florii Soarelui”

476

22528820_1493231907431836_8527705987128914945_oMiercuri, 25 octombrie 2017, ora 13.00, la Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, va avea loc activitatea ”Povestea Florii Soarelui”.
Deși este frecvent prezentă în casele noastre fie ca obiect de ornament, fie prin produse alimentare, floarea soarelui are o poveste mult mai veche care începe undeva prin secolul al XIII – lea și chiar mai devreme. Cunoscută pentru comportamentul său deosebit, de unde îi provine și numele, planta floarea soarelui trezește multe curiozități.

Dar chiar se rotește floarea-soarelui după soare? Da! Atât frunzele, cât şi florile sunt heliotropice, cu alte cuvinte se orientează spre și după lumină.
Cum, de ce și datorită cui vor afla prichindeii de la clasa a II-a step by step Colegiul Național Frații Buzești, la atelierele de creație animalieră plastică Bios Art.

Aceștia vor fi însoțiți de d-nele profesor în învățământul primar Angela Popescu și Elena Constantin.

De asemenea li se vor dezvălui detalii despre simbolistica florii soarelui în tradiția oltenească prin intermediul prezentării d-nei Durău Loredana, etnograf la Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova.

În partea a doua a întâlnirii, mânuțele lor dibace, inspirate de tema zilei, vor realiza obiecte hand made folosind ipsos, lut, culoare și carton, în final realizând o miniexpoziție.