Muzeul ”Olteniei”: Miercuri, 18 martie, va avea loc expoziţia artistului fotograf, Victor Boldâr

645

victor boldarMiercuri, 18 martie, ora 18.00, la sediul Muzeului Olteniei Craiova, din strada „Madona Dudu” nr. 14, va avea loc vernisaj expoziţei artistului fotograf, Victor Boldâr.

Expoziție-eveniment organizată de Fotoclubul „Mircea Faria” din Craiova, în colaborare cu Muzeul Olteniei, în onoarea artistului fotograf Victor Boldâr – Excelență a Federației Internaționale de Artă Fotografică!

Expoziția va cuprinde 80 de imagini realizate în tehnica Gelatin Silver Print, redând lumea văzută de Victor Boldâr pe peliculă de 35 mm, începând din anii ’60 ai secolului al XX-lea. Cu prilejul vernisajului vor fi lansate albumele de fotografie „07.05.1975 – Impresii – Henri Cartier – Bresson în Oltenia”și „Victor Boldâr – Fotograful peliculei de cursă lungă”.

Victor Boldâr s-a născut în 1935 și a fost unul dintre cei mai activi, creativi şi longevivi fotografi craioveni. A devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR) în 1968. Zece ani mai târziu a primit titlul de Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (A.FIAP), iar în 1991 – pe cel de Excelenţă (E.FIAP). Din 2008 a devenit membru de onoare şi maestru al AAFR. S-a stins din viață la 1 decembrie 2014.