Muicăăăăăăă, îi băturăm pe dinamoviști!

338

craiova-dinamoCântecul tribunei, tenacitatea lui Mateiu, dăruirea până la sacrifiu a lui Vătăjelu, pasa exactă a lui Bancu și execuțiile lui Bawab au adus succesul în derby.

Universitatea Craiova – Dinamo București       3-0 (1-0)

Au marcat: Bawab 13, 63, Bancu 65

Stadion: Extensiv, spectatori: 6000

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Iliev (38 Dumitraș), Popov, Vătăjelu – Kay, Mateiu – Ivan (76 Hergheligiu), Bawab (84 Madson), Bancu – Nuno Rocha. Rezerve: Straton, Dumitraș, Curelea, Ferfelea, Madson, Băluță, Hergheligiu. Antrenor: Emil Săndoi

Dinamo: Cerniauskas – Fai, Marc (69 Puljic), Mevlia, Filip – Anton, Vojnovic (59 Van Haaren) – Rotariu, Palic, Matei (59 Shalaj) – Gnohere. Rezerve: I. Popescu, Puljic, Van Haaren, Nedelceanu, Gavrilă, Shalaj, Feussi. Antrenor: Mircea Rednic

Brigada de arbitri: Istvan Kovacs – Alexandru Cerei, Gero Szabo. Rezervă: Cătălin Buși

Observatori: Mihai Stancu, Nicolae Grigorescu

Eliminat: Anton 90+2

Atmosferă magică înainte de meci. De la mijlocul terenului, Ciri Mayer cântă imnul, și mii de steaguri alb-albastre flutură, la unison, pentru Știința. Entuziasmul tribunelor se revarsă în teren, comuniunea este perfectă, iar jucătorii intră rapid în tensiunea meciului. Prin spirit, Craiova domină. În minutul 13, Bawab aruncă tribunele în aer, după ce finalizează din centrul careului o combinație cu Bancu. Este 1-0, Știința e peste Dinamo. Cântecul peluzie îi poartă pe olteni spre buturile adverse, dar șutul lui Ivan, deschis excelent de Bancu, e prins de Cerniauskas. Dinamoviștii ripostează prin Palic și Rotariu, dar șuturile din afara careului nu nimeresc cadrul. Ultima șansă aparține Științei, dar centrarea lui Bawab, din corner, trece prin careul mic, niciun bocanc întins nereușind desprinderea. La cabine, Universitatea intră în avantaj.

De la vestiare oltenii ies și mai hotărâți. E iureș la poarta dinamovistă. Rocha e contrat în careu de doi adversari, dar centralul consideră că intervenția lor e la minge. Continuăm presiunea și la aceeași fază, după o combinație pe stânga, Bawab rămâne singur cu Cerniauskas și-l execută pentru 2-0 (minutul 63). Dinamo e în corzi și mai primește o lovitură: Bancu, cu sânge rece, face 3-0, după o pasă excelentă a lui Bawab. Manschaftul alb-albastru nu slăbește adversarul. Joacă nemțește, după cum spunea Săndoi la o conferință de presă anterioară, și caută în continuare golul. Al patrulea nu mai intră, dar 3-0 reliefează exact diferența de astăzi dintre Știința și Dinamo.

Introducerea lui Bancu s-a dovedit mai mult decât inspirată, combinațiile cu Bawab năucind practic apărarea lui Dinamo. Cei doi au contribuit la toate reușitele alb-albaștrilor. Cu acest succes, Universitatea urcă din nou pe locul 6, poziție de play-off.

sursa: csuc.ro