Moțiunea de cenzură a trecut cu 241 de voturi ”pentru”. Guvernul Grindeanu a fost demis

607

motiune248 de parlamentari au votat miercuri la moţiunea de cenzură depusă de PSD şi ALDE împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu, fiind astfel îndeplinit cvorumul minim pentru ca procedura să fie validă. Au absentat sau nu au votat 12 parlamentari PSD şi doi de la minorităţi.

Doar parlamentarii PSD, ALDE şi cei ai minorităţilor naţionale şi-au exprimat votul la moţiunea de cenzură. PNL şi USR au stat în plen, dar nu au votat, în vreme ce senatorii şi deputaţii UDMR şi PMP nu au fost nici măcar prezenţi.

„Nici ritmul, nici determinarea premierului nu au fost aşa cum am sperat cu toţii şi cum ne-am aşteptat. Să lăsăm lucrurile aşa ar fi însemnat să eşuăm cu bună ştiinţă, să ne păcălin şi pe noi, şi pe români, chiar şi pe Sorin Grindeanu. Nu ne-am aşteptat ca fostul nostru coleg să reacţioneze cu atata îndărătnicie, uneori chiar lipsit de raţiune”, a afirmat Dragnea. ”După ce în timpul campaniei electorale noi toţi am fost la TV şi am bătut ţara ca să prezentăm românilor programul câştigător pentru România – şi tocmai de accea am câştigat cu acel scor -, azi cei care vor să confişte acest lucru şi s-au încuiat în clădirea Guvernului spun căLiviu Dragnea e prea autoritar. Am crezut mult în Sorin Grindeanu. Nu am făcut-o în glumă, în mod neserios, am crezut că e cea mai bună soluţie din acel moment pentru noi. Din păcate, acum, se agaţă de scaun în cel mai nelegitim mod. Nu a ajuns premier datorită celor baricadaţi în Palatul Victoria, nici celor cu care s-a mai întâlnit în nopţile astea pe la Vila Lac 1. A ajuns acolo pentru că cele două partide au decis să îi acorde un vot de încredere, aceleaşi structuri statutare care i-au retras sprijinul politic. Va fi acuzat probabil mai târziu de o atitudine lipsită de onoare, responsabilitate faţă de noi şi faţă de români”, a afirmat Liviu Dragnea, președintele PSD.