Mititelu a pierdut. Intanţa a decis că afilierea clubului CS U Craiova în Liga II a a fost legală

745
mititeluDată în judecată de Mititelu, Federaţia Română de Fotbal a câştigat procesul cu patronul formaţiei aflate în faliment FC U Craiova.
 
Adrian Mititelu a cerut ca instanţa să anuleze afilierea clubului CS Universitatea Craiova în Liga II-a.
Pentru asta, a dat în judecată Comitetul Executiv FRF, Federaţia Română de Fotbal, Clubul Sportiv U Craiova SA, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, Municipiul Craiova şi Comitetul de Urgenţă FRF.
Instanţa de judecată a decis, după mai multe amânări s[ respingă ca neîntemeiată cererea lui Mititelu.
“Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei capacităţii procesuale a reclamantului, invocată la termenul din data de 23.06.2014 de pârâtul Clubul Sportiv U Craiova SA. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Municipiul Craiova, invocată de acest pârât prin întâmpinarea formulată la data de 12.11.2013.
Admite excepţia de inadmisibilitate, invocată de către pârâţii Clubul Sportiv U Craiova SA, Municipiul Craiova şi FRF prin întâmpinările formulate în cauză şi respinge, ca inadmisibilă, cererea de chemare în judecată formulată în prezenta cauză de către reclamanta Fotbal Club U Craiova SA, prin care s-a solicitat suspendarea executării pct. 1 şi 2 din hotărârea Comitetului Executiv al FRF, adoptată în data de 14.08.2013, până la soluţionarea definitivă a cauzei, anularea pct. 1 şi 2 din hotărârea Comitetului Executiv al FRF, adoptată în data de 14.08.2013 şi obligarea pârâtului FRF ca, în termen de 5 zile de la data pronunţării hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, să publice pe site-ul FRF hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în integralitate.
Respinge, ca inadmisibile, excepţiile de nelegalitate, invocate de către reclamantă prin cererea de chemare în judecată şi prin notele scrise depuse la data de 27.01.2014, referitoare la pct. 14 din hotărârea Adunării Generale a FRF din data de 14.05.2012, la contractul de asociere în participaţiune nr. 41/08.07.2013, încheiat între pârâţii Clubul Sportiv U Craiova SA, Municipiul Craiova şi Clubul Sportiv Universitatea Craiova şi la hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 12 din data de 29.08.2013. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti- Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.03.2015”, se arată în minuta instanţei de judecată.