Mircea Geoană s-a dezis de Vanghelie printr-un comunicat de presă

356

SEDINTA - CONSILIUL LOCAL - SECTOR 5Nici nu hotărâseră judecătorii ÎCCJ dacă va sta Marian Vanghelie 30 de zile în arest preventiv, că pe la orele 17.40, Biroul de presă al PSR, partidul pentru care s-a zbătut mai mult edilul decât Geoană, a emis un comunicat de presă prin care se dezic, prin ”texte” deja cunoscute, de viitorul arestat preventiv.

”Referitor la situația în care se află Marian Vanghelie în aceste zile, Partidul Social Românesc consideră că, din punct de vedere juridic, instanțele judecătorești sunt cele abilitate să se pronunțe cu privire la vinovăția sau nevinovăția unui cetățean al României, indiferent de poziția politică sau publică deținută, cu respectarea prezumției de nevinovăție și a căilor procesuale aflate la dispoziția părților.

Din punct de vedere politic, construcția noului partid merge înainte conform calendarului, principiilor și obiectivelor propuse”, se arată într-un comunicat de presă emis de PSR.

Curat-murdar coane! Este clar că pentru caracterul ”alb imaculat” al lui Mircea Geoană, președintele PSR, este de vină tot Victor Ponta. Pentru că sunt convins că Mircea Geoană și-ar fi dorit să stea alături de partenerul său, Marian Vanghelie, până la capăt, adică până ar fi ieșit actele de la Tribunalul București ale noului partid și ar fi pus mâna și pe niște parlamentari controlați de Vanghelie.

De fiecare dată, când a avut ocazia, Mircea Geoană a arătat că este un om ”de caracter”, ”drept”, ”corect”, ”loial” celor care i-au stat alături. Cei de la Dolj știu foarte bine acest lucru.

În anul 2010, martie, avea loc Congresul PSD în care s-a ales noul președinte. Mircea Geoană s-a bătut în finală cu Victor Ponta. Deși în sala de la Romexpo se simțea cine va fi noul lider al pesediștilor, Ion Prioteasa și organizația de la Dolj au stat alături de Geoană până la final.

Alții au dat bir cu fugiții înainte de miezul nopții. Pe la 3 dimineața, când se dădeau interviuri, lângă Mircea Geoană mai era un singur lider de organizație județeană, Ion Prioteasa. Toți ceilalți erau deja, demult, lângă Victor Ponta. Cât rău, politic, i-a făcut Mircea Geoană, după acest moment, lui Ion Prioteasa numai acesta din urmă știe.

Mircea Geoană nu știe ce este aceea loialitate. Și a arătat-o, încă odată, în cazul lui Marian Vanghelie, care l-a relansat în politică prin susținerea pe care i-a acordat-o după ce au fost excluși din PSD. Pentru că din cei 15 parlamentari cu care se laudă PSR, cel puțin 10 sunt controlați de Marian Vanghelie.