Mircea Geoană nu vrea să rupă PSD, dar încearcă

482

Senatorul de Dăbuleni, Mircea Geoană, vrea să facă un partid de stânga autentic, cu socia-democraţi din PSD, şi nu pentru că vrea să ajungă la putere împreună cu PNL, ci pentru că îşi doreşte să îi reprezinte pe cei 5 milioane de români care l-au votat la alegerile prezidenţiale din anul 2009.

O logică mai schioapă  şi mai prost argumentată nu am mai auzit decât la noul PNL, care vrea să ajungă la guvernare pentru că vrea la guvernare.

Mircea Geoană nu vrea să rupă PSD, dar încearcă. A recunoscut că a vorbit cu mai mulţi senatori şi deputaţi, care îl vor însoţi, pe el şi Marian Vanghelie, în noua construcţie de stânga, autentică.

Plecând de la logica lui Mircea Geoană, am putea să spunem că Victor Ponta, premier în funcţie, are toate motivele să rămână şi preşedinte de partid, pentru a-i reprezenta pe cei 5 milioane de români, care i-au acordat votul pe 12 noiembrie 2014.

Important de subliniat că cei 5 milioane de votanţi ai lui Mircea Geoană sunt cam aceeiaşi cu ai lui Victor Ponta. Aceşti oameni au crezut în Victor Ponta şi i-au acordat votul lor. Greu de spus că aceşti oameni, acum, aşteaptă să fie reprezentaţi de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie.

Mircea Geoană, probabil, a fost exclus din PSD tocmai pentru că se aflase că ducea negocieri cu noul PNL să intre la guvernare, împreună, sub o formă sau alta. Este clar că ar fi rupt PSD.

Ar putea să plece de la un adevăr în această construcţie cu autenticii social-democraţi din PSD, care vor trăda pentru a ajunge ei la putere. Mircea Geoană şi Marian Vanghelie ar face orice ca Victor Ponta şi PSD să nu mai fie la guvernare.