Ministrul Vâlcov audiat de DNA la ceas de seară

419

darius-valcovMinistrul Finantelor Darius Valcov a fost audiat vineri seara de procurorii anticoruptie. Cu putin timp inainte, ministrul participase la o emisiune TV.

Darius Valcov a fost citat cu mandat la DNA, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea Tv. Ministrul este insotit de avocat.

B1 TV relateaza ca Valcov ar avea calitatea de suspect si ca ar fi cercetat in legatura cu niste contracte incheiate de administratia din Slatina pe vremea cand era primar.

Senatorul PSD nu a facut nicio declaratie in fata jurnalistilor.

Nu se stie oficial pana in acest moment in ce caz trebuie sa dea explicatii in fata procurorilor anticoruptie. Avocatul Jean Panaitescu, fost procuror si fost judecator, il reprezinta pe Valcov. „Apararea oricarui subiect anchetat de DNA este extrem de grea”, a declarat avocatul, fara a face comentarii suplimentare.

Jean Panaitescu care pentru o scurta perioada de timp a fost Procuror General al Sectiei militare din D.N.A. a declarat: „Apararea oricarui subiect anchetat de DNA este extrem de grea”, nedorind sa faca si alte comentarii.

Alte doua persoane suspecte in cazul care are legatura cu ministrul Darius Valcov sunt asteptate la DNA.

Citarea lui Darius Valcov la DNA nu poate avea legatura cu activitatea sa ca ministru. Pentru cercetarea unor fapte comise de membri ai Guvernului, este necesara incuviintarea urmaririi penale de catre camera parlamentara din care acestia fac parte.

Mai mult, in cazul in care procurorii anticoruptie decid ca se impune retinerea pentru 24 de ore a lui Darius Valcov, ei nu pot pune in aplicare aceasta masura pe loc. Anchetatorii trebuie sa ceara mai intai incuviintarea retinerii lui Valcov din partea Senatului, intrucat acesta are si calitatea de senator.

In cazul in care DNA va formula o astfel de solicitate, ea va fi suspusa votului plenului Senatului, care va decide daca Valcov poate fi sau nu retinut.

sursa: ziare.com