Ministrul Sănătății: Radioterapia va fi gratuită din luna mai

0
288

banicioiuÎncepând din luna mai, tratamentele cu radioterapie ar putea fi decontate integral de Casa Naţională de Sănătate. Măsura va fi valabilă şi în cazul clinicilor private, iar anunţul a fost făcut la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3, de ministrul Nicolae Bănicioiu. 

Cât despre ieftinirea medicamentelor, şeful CNAS spune că va exista un sistem strict de monitorizare a stocurilor din farmacii pentru a preveni eventuale lipsuri.
Radioterapia va putea fi făcută gratuit atât în clinicile private, cât şi la spitalele de stat. Ministrul Sănătăţii a dat asigurări că acest lucru va deveni realitate din luna mai.
Cât despre temerile producătorilor farmaceutici legate de decizia de ieftinire a medicamentelor, care va intra în vigoare după Paşte, şeful CNAS asigură că există un sistem riguros de control al stocurilor.
Medicamentele vor fi cu 20% mai ieftine începând de după Paşte. Ministerul Sănătăţii a cerut producătorilor şi importatorilor să respecte legea din 2009, privind modul în care se calculează preţul medicamentelor, după ce s-a constatat că românii plătesc şi de trei ori mai mult pentru pastile decât cei mai mulţi europeni.
S-a ajuns aici din cauza lipsei actualizării listelor de medicamente de către producători, care de cinci ani au continuat să ignore legea. Reacţia acestora la anunţul măsurii a fost agresivă, ei acuzând ministerul că va declanşa o criză a medicamentelor, prin decizia de ieftinire a medicamentelor.
sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.