Ministrul Educaţiei la Craiova: „60.000 de profesori vor lua mai mulţi bani”

409

vizita ministrul invatamantuluiMinistrul învăţământului, Sorin Cîmpeanu a fost în vizită la Craiova. După o discuţie cu reprezentanţii ISJ Dolj şi cu directorii unităţilor de învăţământ din ţară, ministrul Învăţământului a spus ce s-a stabilit în legătură cu curiculla de clasa a XII a şi cu ora de religie.

„Am putut să răspundem unora dintre probleme cu soluții care au fost adoptate de curând și mă refer la decizia luată de către Ministerul Educației împreună cu Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii de acordarea unui spor de salariu de 12% în semestrul al doilea al anului 2015 pentru personalul nedidactic atât preuniversitar, cât și universitar.

Este vorba de 60.000 de persoane, 53.000 la nivelul învățământului preuniversitar și 7000 la nivelul învățământului universitar. Personalul didactc și personalul nedidactic auxiliar vor primi conform prevederilor acordului pentru unele măsuri în domeniul educației semnat în luna octombrie 2014, drepturi salariale de 5% în luna martie și 5% în luna septembrie”, a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației.

În ceea ce priveşte ora de religie, acesta a declarat că momentan nu s-a ajuns la o decizie exactă, dar se caută soluţii. În ceea ce priveşte curiculla, acesta a declarat:

„În ritmul actual în care în toamna acestui an va fi implementată curricula pentru clasa a treia, în acest ritm curricula pentru clasa a XII – a va fi implementată abia în anul 2024, an în care suntem îndreptățiți să credem că va fi necesară modificarea curriculei intrată deja în vigoare în anii 2013-2015”.