Ministrul Culturii despre „Capitală Europeană a Culturii”: Această competiție va aduce, în final, beneficii tuturor participanților

420

ionut vulpescuIeri, 16 februarie 2015, ministrul Culturii a organizat Sesiunea de Informare privind acțiunea „Capitală Europeană a Culturii” pentru anul 2021 în România, la care au participat primarii și consilierii locali din orașele candidate.

”Am organizat astăzi Sesiunea de Informare privind acțiunea „Capitală Europeană a Culturii” pentru anul 2021 în România. Alături de mine i-am avut pe Sylvain Pasqua, responsabil de acțiunea Capitale Europene ale Culturii, în cadrul Direcției Generale Educație, Audiovizual, Cultură, de la Comisia Europeană, Iulia Deutsch – Șef adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România, dar și pe primarii și consilierii locali din orașele interesate.

Conceptul „Capitală Culturală Europeană” împlinește, anul acesta, 30 de ani de la prima acțiune. În anul 1985, Atena a fost primul oraș desemnat Capitală Europeană. Orașul câștigător din România va împărți titlul, în 2021, cu un oraș din Grecia, dar și cu un oraș câștigător din țările candidate și potențialii candidați la UE.

capitala culturala europeanEste o încurajare să știm că mai multe administrații locale, ale unor orașe importante din România, se vor ocupa serios de cultura comunităților pe care le administrează. Această competiție va aduce, în final, beneficii tuturor participanților, României și ideii europene în țara noastră.

De aceea am iniţiat această întâlnire cu primarii și consilierii locali din orașele interesate, pentru ca toate să pornească în competiție în același moment, cu același nivel de informare și cu același sprijin din partea Ministerului Culturii. Le mulțumesc tuturor reprezentanților autorităților locale aflate în competiție pentru prezența lor la această reuniune”, a scris ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, într-o postare pe o rețea de socializare.

Din partea Asociației ”Craiova Capitală Culturală în 2021” au fost prezenți președintele Asociației Antoniu Zamfir și vicepreședintele Vlad Drăgulescu.