Ministrul Agriculturii, Petre Daea in Piata Centrala din Tg-Jiu

262
Ca de fiecare dată, atunci când trec printr-un oraș sau mă cazez în miezul nopții pentru o odihnă scurtă, dar necesară, nu pot să ocolesc piața, locul în care oferta și cererea de produse se întâlnesc cu interesul deopotrivă al producătorului și al cumpărătorului.
În freamătul zilei, piața este tot timpul locul de întâlnire între cei ce produc și cei ce consumă, care în fuga timpului se ciocnesc cu interesele de moment pe culoarul dintre mesele atât de frumos ornamentate cu fructele și legumele de sezon, încât oricât ai fi de grăbit, ispita frumuseții și a gustului fructelor și legumelor românești te determină să nu pleci cu mâna goală din piață.
Așa am făcut și eu în piața centrală din Târgu Jiu, unde în miezul zilei am putut găsi un sortiment larg de legume și fructe la prețuri acceptabile.
O piață ofertantă, diversificată și de bună calitate, însoțită de regretul că prețul licitațiilor pentru mesele din piață i-a pus la grea încercare pe producători și comercianți.
Piață bogată, prețuri bune, să-i ajutăm pe producătorii români cumpărându-le produsele a căror calitate net superioară altora ne îndeamnă să le consumăm!
Să ne adunăm în jurul meselor cu bucatele făcute de noi, din produsele obținute la noi!
Să mâncăm românește!
                                                         Ministrul Agriculturii, Petre Daea