Mihaela Cambei, cea mai bună halterofilă din Europa

286

Mihaela Cambei a fost premiată cu titlul de cea mai bună halterofilă europeană a anului 2023, la Sofia, la doar o oră după ce a cucerit trei titluri continentale la categoria 49 kg, la Campionatele Europene, și și-a doborât recordul european de la total, stabilit la ediția din 2023.
Mihaela este și cea mai bine clasată sportivă din Europa în ierarhia de calificare olimpică (locul 5 la general, la doar 1 kg de locurile 2, 3 și 4) și împarte prima poziție a clasamentului european pe 2023 cu georgianul Laşa Talahadze, multiplu campion european, mondial şi olimpic, clasat pe prima poziție la masculin.
Procesul de selecţie şi vot a fost realizat de European Weightlifting Federation, în parteneriat cu Asociaţia Presei Sportive din Europa (AIPS Europe), premiul fiindu-i decernat Mihaelei de către Nayden Todorov, președintele Asociației Presei Sportive din Bulgaria și membru în Comitetul Executiv AIPS Europe.
Felicitări, Mihaela! Mult succes în drumul către Paris!
Campionatele Europenele de la Sofia sunt criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris. România participă la competiție cu 13 sportivi.