Miei pentru Paşte, tot în Piaţa Chiriac

377

mieiSingurul punct autorizat pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor de Paşte din judeţul Dolj se află în Piaţa Chiriac din Craiova, fiind amenajat după toate normele în vigoare de SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL..

Potrivit normativelor europene, sacrificarea animalelor – inclusiv a mieilor de Paşte – trebuie să se realizeze numai în abatoare specializate, autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare. SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL a dorit să vină şi anul acesta în sprijinul celor care nu doreau să cumpere carnea de miel direct din măcelării, ci să-şi aleagă singuri mieii, pe care să-i sacrifice în condiţii optime din punct de vedere sanitar-veterinar. În acest sens, a făcut pregătirile necesare şi a obţinut de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj aprobarea pe perioadă determinată privind amenajarea unui punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac din municipiu, singurul de acest fel din întreg judeţul Dolj.

„Am dorit să le oferim şi anul acesta craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii pe care îi doresc pentru masa de Paşte. Demersurile noastre pentru păstrarea acestei tradiţii au găsit înţelegere la Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, care a autorizat amenajarea acestui punct de sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac”, a declarat Claudiu NEAGOE, directorul general al SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.

Punctul de tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac funcţionează pe aceleaşi principii ca şi un abator, pentru a corespunde normativelor europene. Dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind dotat cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. Sacrificarea se face doar de măcelari autorizaţi, care-şi desfăşoară activitatea în 8 (opt) posturi de sacrificare, iar carcasele de miel sunt verificate de medicii veterinari, care le  aplică marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor. În acest punct de sacrificare pot fi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate  documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.

Punctul de sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac îşi desfăşoară activitatea începând de luni, 6 aprilie, şi până sâmbătă, 11 aprilie 2015, inclusiv.

„Îi aşteptăm în Piaţa Chiriac atât pe cumpărători, cât şi pe comercianţii de miei interesaţi să-şi vândă marfa în condiţii optime”, a menţionat Claudiu NEAGOE, directorul general al SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL.

Adrian DINU – Purtător de cuvânt    

SC PIEŢE ŞI TÂRGURI CRAIOVA SRL