Mesajul vicepreședintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene

496

Ziua Aviatiei (5)„Astăzi, celebrăm Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, dar și valorile care i-au definit mereu pe toți cei care și-au  pusdestinele în slujba Aripilor Românești. Misiunea de mare responsabilitate pe care o îmbrățișează aviatorii români, civili și militari, a stat dintotdeauna sub semnul cutezanței, devotamentului și abnegației. Este o misiune care impune pasiune, vocația pionieratului, dar și dorința sinceră de a deschide noi orizonturi de cunoaștere.

În Dolj, în Craiova, evenimentul de astăzi generează, fără îndoială, o emoție aparte, mai ales că ne aflăm într-o zonă cu o bogată tradiție în aviație, o zonă de care și-au legat numele exponenți iluștri ai domeniului, dacă ar fi să ne referim doar la Henri Coandă sau la una dintre cele mai cunoscute femei-pilot ale României, Mariana Drăgescu, salvatoarea a sute de vieți în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ceremonia la care suntem prezenți reprezintă un moment în care evocăm cu respect memoria celor care au scris istoria zborului românesc, dar și momentul unui cuvenit omagiu adus eroilor aviației noastre, celor care, pentru îndeplinirea datoriei, au mers fără ezitare până la sacrificiu.

La ceas aniversar, permiteți-mi ca, în numele meu și al președintelui Consiliului Județean Dolj, domnul Ion Prioteasa, să adresez tuturor celor care, prin munca lor, au dus și duc mai departe bunul renume al aviației civile și militare sincerele noastre urări de sănătate, cer senin și un călduros «La mulți ani!».“

BIROUL DE PRESĂ