Mesajul președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Pompierilor din România

373

Ziua Pompierilor (1)„Manifestare cu ecouri puternice și implicații profunde, Ziua Pompierilor din România constituie un eveniment cu totul special în viața celor care au îmbrățișat nobila misiune de a veghea la siguranța semenilor, dar și o aniversare cu o deosebită însemnătate pentru întreaga comunitate doljeană.

 Marcăm împlinirea a 167 de ani de la lupta din Dealul Spirii, o pagină de referință în istoria națională și un reper de conștiință pentru generațiile prezente și viitoare. Bravii ostași pompieri din compania condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu au oferit atunci o lecție de onoare și demnitate, dar și de patriotism și eroism dus până la sacrificiul suprem, o lecție care dăinuie peste timp.

Curajul sub semnul căruia stă marele moment de la 13 septembrie 1848, când, însuflețiți de cauza dreaptă pe care o apărau, cei puțini s-au opus nedreptății celor mulți, luptând și murind pentru idealurile Revoluției, este curajul pe care astăzi îl regăsim în fiecare misiune asumată și îndeplinită de eroii zilelor noastre, pompierii militari și civili.

Instituție care își onorează pe deplin bogata tradiție, dar care a parcurs și un lung proces de transformări pe drumul său către modernizare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Oltenia» al județului Dolj se bucură în prezent de respect și încredere în rândul comunității, grație profesionalismului și responsabilității dovedite de-a lungul timpului de cadrele operative și de cei care asigură conducerea acestei unități.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă felicit pentru întreaga activitate pe care o depuneți, zi de zi, în slujba cetățenilor, asigurându-vă de sprijinul și deplina mea considerație. La ceas aniversar, vă rog să primiți sincerele mele urări de sănătate, bucurii alese și mult succes în toate acțiunile pe care le veți întreprinde.“

Biroul de presă