Mesajul președintelui CJ Dolj cu prilejul aniversării a 135 de ani de la înființarea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”

490

2 (1)„Aniversarea a 135 de ani de la înființarea uneia dintre cele mai galonate unități ale Armatei Române, Batalionul 26 Infanterie «Neagoe Basarab», îmi oferă prilejul de a exprima deschis deplina apreciere pentru un corp de elită, care continuă și onorează o frumoasă și îndelungată tradiție militară.

Profesioniști desăvârșiți, ați făcut pe deplin dovada curajului, a pregătirii ireproșabile și a responsabilității în numeroase misiuni internaționale. Distincțiile care astăzi cinstesc drapelul de luptă al «Scorpionilor Roșii» vorbesc despre prestigiul pe care l-ați cucerit în teatrele de operații, pentru batalionul dumneavoastră, dar și pentru întreaga armată.

În orice loc în care ați fost chemați, în Angola, Albania și Kosovo, în Irak și Afganistan, v-ați îndeplinit datoria sub semnul excelenței și de fiecare dată v-ați ridicat la înălțimea devizei ce vă stă înscrisă pe blazon: «Întotdeauna glorioși».

Astăzi este o zi a sărbătorii, însă și o zi a omagiului pe care se cuvine să-l aducem eroilor Batalionului 26 Infanterie, care au plătit prețul suprem pentru împlinirea dezideratelor de pace și stabilitate, eroi în memoria cărora ne plecăm frunțile cu respect.

Statutul României, de membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice, s-a construit și cu notabila dumneavoastră contribuție, prin stima și încrederea pe care vi le-ați câștigat în rândul partenerilor internaționali.

La ceas aniversar, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă adresez sincere gânduri de sănătate, împliniri și mult succes în activitate, dorindu-vă să reveniți cu bine din fiecare misiune încredințată, și vă rog să primiți expresia deplinei noastre prețuiri și considerații. La mulți ani!”

BIROUL DE PRESĂ