Mesajul prefectului Sorin Răducan cu ocazia Zilei Victoriei Revoluţiei Române

311

prefect ziua revolutiei“Această zi de 22 decembrie are o semnificaţie aparte pentru poporul nostru. Este ziua în care sărbătorim 26 de ani de când românii şi-au regăsit speranţa şi curajul. 26 de ani de când în România s-a strigat pentru prima dată, într-un glas, fără nici un fel de teamă, – „libertate”.

Începută în Timişoara, şi continuată în întreaga ţară, Revoluţia din decembrie 1989 a fost radicală, cu sacrificii umane, pentru înlăturarea vechiului regim.

La Craiova a lăsat în urmă zeci de morţi şi răniţi care s-au implicat în câştigarea libertăţii cu tot entuziasmul  tinereţii, pentru că cei mai mulţi dintre ei au fost tineri. Acei tineri au dorit o schimbare. Iar schimbarea însemna o ţară, democratică în care fiecare cetăţean să se simtă liber.

Astăzi, la 26 de ani de la Revoluţie,  datorită lor, revoluţionarilor, putem afirma cu mândrie că trăim într-o Românie demnă, membră cu drepturi depline a Uniunii Europene şi partener de încredere al NATO, acestea fiind dezideratele celor care în decembrie 1989 au ieşit în stradă împotriva regimului totalitar comunist.

Să-i cinstim, aşadar, pe bravii noştri doljeni care şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi ca un popor liber, fără destine îngrădite! În calitate de prefect al județului Dolj, doresc să-mi exprim compasiunea şi ataşamentul faţă de familiile eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

De asemenea, fiind în perioada sărbătorilor de iarnă, vă doresc ca taina sfântă a Naşterii domnului Iisus Hristos să vă aducă bucurie şi linişte sufletească, iar Noul An să vină cu sănătate, fericire, prosperitate şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să binecuvânteze România!”.

Biroul de presă

INSTITUŢIA PREFECTULUI -JUDEŢUL DOLJ