Mesajul prefectului județului Dolj de Ziua Veteranilor de Război

861

Ziua Veteranilor de Razboi (1)Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat miercuri, 29 aprilie 2015, la ceremonia militar-religioasă prilejuită de sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război.

“Sunt deosebit de onorat să fiu alături de dumneavoastră, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, în această zi de aducere aminte şi de cinstire a jertfei de sânge a militarilor români care au luptat pe frontul celui de-al doilea război mondial – Ziua Veteranilor de Război.
Doresc să folosesc acest prilej pentru a exprima admiraţia şi preţuirea Instituției Prefectului Județului Dolj, dar și a mea personal, faţă de toţi veteranii de război.

Totodată, reamintesc faptul că, în semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă, pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor statului, Guvernul României a declarat anul 2015, «Anul Veteranilor de Război».
Aveți un trecut mândru, în fața căruia trebuie să ne plecăm cu respect, pentru că sunteți ostașii de ieri și eroii de astăzi, cei care n-au șovăit atunci când țara i-a chemat, și și-au pus în slujba Patriei tinerețea, idealurile, sănătatea, sângele și, mai presus de toate, viața, pentru a-și îndeplini sfânta datorie ostăşească.

Permiteţi-mi să mă închin în faţa veteranilor doljeni, în faţa tuturor celor care au slujit brava Armată Română, și, totodată, să îmi exprim speranţa că vom găsi cu toţii puterea de a învăţa din adevăratele lecții de curaj, demnitate și patriotism pe care ni le oferiţi cu generozitate. Vă doresc mulți ani de viață, sănătate, bucurie și împliniri!”.

Biroul de Presă
Instituţia Prefectului – Judeţul Dolj