Zilele acestea se lucrează la asfaltarea primilor doi kilometri ai DJ 606A, între DJ 561A (Plopi) și localitatea Isvorălu, în cadrul proiectului de modernizare implementat de Consiliul Județean Mehedinți, care cuprinde întreg tronsonul, până în Balota, la intersecția cu DN 6.
Este un drum care nu a fost niciodată asfaltat, iar oamenii sunt foarte bucuroși că începând de anul acesta vor avea condiții bune de trafic.
În perioada imediat următoare se vor realiza șanțurile și accesele la proprietățile aflate pe porțiunea deja asfaltată și sigur, se va continua asfaltarea cu primul strat pe toată lungimea drumului de 19,3 km.
Drumul traversează teritoriul administrativ al comunelor Tâmna, Livezile, Hinova, Prunișor și Șimian și asigură accesul către Aerodromul Drobeta și către satele Manu și Izvorălu (com. Tâmna), Gârnița, Mijarca și Arvătești (com. Prunișor) și Izvorălu de Jos (com. Livezile).
Această investiție este deosebit de importantă și pentru locuitorii din Plopi, Dumbrava și Bâcleș care scurtează drumul până la Drobeta Turnu Severin în condiții foarte bune, cu cel puțin 10 km.
Am încredere că lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul acestui an.
Cu această ocazie, îi invit pe locuitorii județului Mehedinți, sâmbătă, 24 iunie, începând cu ora 11.00, să participe la evenimentul aeronautic “Drobeta Fly In”, ediția a XVI-a, ce se va desfășura pe Aerodromul Drobeta. Vor fi acrobații aeriene executate cu cele mai performante avioane, salturi ale parașutiștilor, evoluții ale girocopterelor, moto-deltaplan și motoparapanta.
Consiliul Județean Mehedinți este partener al evenimentului, alături de organizatorii Aeroclubul Drobeta și Aeroclubul România.