Mehedinți: Investitii finantate cu fonduri guvernamentale în comunele Pristol și Bâlvănești

252
Primarii Ion Neamțu și Mihăiță Bădescu au semnat astăzi, la Consiliul Județean Mehedinți, în prezența președintelui Aladin Georgescu și a deputatului Alin Chirilă, contracte de finanțare pentru investiții în comunele Pristol și Bâlvănești, lucrările fiind finanțate cu fonduri guvernamentale în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”.
Astfel, în comuna Pristol se va realiza sistemul de canalizare menajeră și stația de epurare necesară funcționării.
Valoarea proiectului este de 11 728 503 lei, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Administrației Publice și Administrației fiind acoperită suma de 11 187 865 lei, diferența urmând să fie suportată din bugetul local.
În Bâlvânești se vor moderniza drumurile locale din toate cele patru sate ale comunei, în lungime totală de 7,6 km.
Valoarea contractului semnat astăzi este de 10 410 654 lei, 10 000 000 lei fiind din bugetul Ministerului Dezvoltării, Administrației Publice și Administrației, iar diferența de 410 654 lei, contribuția Primăriei.
“Îi felicit pe cei doi primari pentru finanțarea obținută și le doresc mult succes în implementarea proiectelor! În ambele cazuri este vorba despre investiții importante pentru oamenii din cele două comune.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.