Mehedinti: DRUMUL JUDEȚEAN MAGHERU-BUNOAICA VA FI MODERNIZAT

238
Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor ce vor fi realizate în cadrul proiectului ”Reabilitare/Modernizare DJ 607B, tronsonul Magheru- Bunoaica”, implementat de Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri guvernamentale, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.
Licitația a fost câștigată de o asociere de firme din județul Mehedinți, iar la semnarea contractului au participat domnii primari Cătălin Drăghici și Doru Țârlui, locuitorii comunelor Breznița de Ocol și Cireșu fiind, alături de cei din Podeni, principalii beneficiari ai investiției.
Drumul Județean 607B, tronsonul Magheru- Bunoaica, are o lungime de 19,377 km și avea nevoie de reabilitare, motiv pentru care, am făcut demersuri și am reușit să atragem fonduri pentru modernizare.
Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 44.340.857,5 lei, fără TVA, iar lucrările ar urma să înceapă peste patru luni, timp în care se va realiza proiectul tehnic.
Pe lângă platforma de rulare se vor realiza 2 poduri noi în localitățile Breznița de Ocol și Jidoștița, se vor face 58 podețe transversale, 53 legături cu drumurile laterale, peste 300 accese la proprietăți, pietonale și auto, se vor realiza trotuare în interiorul localităților, se vor face canale de scurgere a apelor, se va monta parapet metalic acolo unde este nevoie și se vor face lucrări privind siguranța circulației ce constau în marcaj transversal și indicatoare rutiere.
Mă bucur că intrăm în linie dreaptă și cu acest drum care face accesul către zona de nord a județului Mehedinți și se continuă cu un drum deja modernizat de Consiliul Județean Mehedinți, în cursul anilor trecuți!
Drumuri bune să aveți!
Aladin Georgescu,
Președinte PSD Mehedinți și Președinte al Consiliului Județean Mehedinți
https://www.facebook.com/100044554474307/videos/pcb.823001399195002/800249465002963