Mehedinti: 15.000 de apometre digitale vor fi instalate in municipiu

324
Facem un pas important către o infrastructură modernă și eficientă în domeniul distribuției apei potabile implementând, în această perioadă, un nou proiect derulat de către SECOM și cofinanțat de primărie privind achiziția de apometre electronice.
Astfel, intervenim pentru schimbarea apometrelor vechi, cu modele digitale, echipate cu sistem de citire la distanță. Cu fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, am achiziționat aproximativ 9.000 de astfel de apometre, iar prin intermediul unui alt proiect aflat în desfășurare, instalăm încă 6.000 de contoare, atât în zonele rezidențiale, cât și la scările de bloc, pentru măsurarea consumului general.
Principalele caracteristici ale noilor apometre:
✅ măsurarea debitelor se face cu senzori ultrasonici, au o precizie foarte mare și nu înregistrează aerul din rețea, doar cantitatea de apă;
✅ citirea se face de la distanță si nu mai presupune ca proprietarul să fie la domiciliu;
✅ aparatele păstrează în memorie istoricul privind consumul, în cazul în care utilizatorul solicită o verificare amănunțită;
✅ citirea se face în mod electronic și, astfel, se înlătură pe cât posibil eroarea umană în procesul de citire-facturare.
Aceste dispozitive de ultimă generație vor contribui semnificativ la identificarea și remedierea, în timp real, a problemelor din rețeaua de distribuție a apei. Înlocuirea vechilor apometre a început și continuă în ritm alert, deoarece obiectivul nostru este să acoperim întregul municipiu în cel mult doi ani, asigurându-ne că severinenii beneficiază de un sistem de distribuție a apei mai eficient și adaptat cerințelor actuale.
                                                              Marius Screciu, Primar Drobeta Turnu Severin