Mega – păpușa de foc și tirul transformat în car alegoric la Ediția de Foc a Festivalului Puppets Occupy Street. Ultimele zile de pregătiri

0
377

20160822_121042Pregătirile pentru deschiderea Ediției de anul acesta a Festivalului Puppets Occupy Street sunt aproape de final. Ne despart câteva zile de Ediția de Foc a festivalului pus în stradă de Teatrul Colibri și omul momentului sau omul listelor cum s-a autointitulat Adriana Teodorescu și-a răpit din puținul timp și a stat de vorbă cu noi.

20160822_121149Managerul Teatrului de Păpuși din Craiova ne-a împărtășit din emoțiile la cald pe care le simte înainte de începerea festivalului, festival ce va aduce pe străzile orașului nu mai puțin de 221 de manifestări culturale. Craiovenii se vor bucura nu doar de deosebita paradă a păpușilor gigant ci și de 92 de reprezentații teatrale, 60 de ateliere de lucru, zeci de concerte, proiecții de film și altele pe parcursul celor opt zile de festival.

„Cred că așteptările craiovenilor vor fi depășite și anul acesta de ediția Festivalului Puppets Occupy Street, le vom oferi mai mult ca în anii trecuți nu doar ca număr de evenimente ci și ca estetică a ceea ce vom prezenta. Festivalul evoluează mult mai repede decât ne-am fi așteptat și singurul lucru pe care nu suntem foarte siguri este vremea.20160822_121159

Suntem siguri pe noi, știm că va ieși bine dar avem emoții pentru că gestionăm un eveniment național ce a început să își miște tentaculele în afara țării asta pentru că din ce în ce mai mulți artiști din străinătate solicită să facă parte din festival ”, a declarat Adriana Teodorescu.

Aceasta nu a omis să le mulțumească colaboratorilor și tuturor oamenilor care s-au implicat în acest proiect uriaș și care au dat o mână de ajutor fizic sau financiar începând cu Primăria Craiova și Consiliul Local, continuând cu toate instituțiile de cultură și nu numai. De la RAADPFL, Salubritate, Jandarmerie, ISU, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Biblioteca Județeană sau Muzeul Olteniei, toate instituțiile orașului s-au implicat în Festivalul Păpușilor pentru a le oferi o mână de ajutor celor de la Colibri. „Suntem o echipă foarte mică dar am reușit să ne mobilizăm, să ne autodepășim și să putem oferi craiovenilor aceste peste 200 de evenimente. Am avut sprijinul întregii comunități, tuturor instituțiilor din Craiova, nu doar cele de cultură sau cele aflate în subordinea Primăriei, nu aș vrea să uit pe cineva dar există o listă a tuturor colaboratorilor noștri. Eu sunt omul cu listele, cu asta mă ocup acum în prag de eveniment și mă bucur să văd că acești oameni și-au însușit festivalul. Este cu adevărat festivalul lor al craiovenilor, festivalul făcut din banii lor pentru ei prin intermediul nostru. Festivalul este al lor, al Craiovei, noi așa l-am creat și nu ne-am înșelat”, a adăugat managerul Teatrului Colibri.

70.000 de euro pentru opt zile de poveste

Pentru cei care nu au participat la edițiile trecute ale Puppets Occupy Street, ediții mai restrânse ca număr de evenimente sau parte logistică chiar tehnică, clarificăm acest aspect. 70.000 de euro este un buget mic, teribil de mic atunci când trebuie să susții 221 de manifestări, oameni, cazări, onorarii, mese, materiale, transportul urișelor.20160822_121253

Cei de la Colibri au pus la punct un proiect ce crește cu bani puțini, au demostrat că se poate face unicat, splendoare, magie cu multă muncă și pasiune. Nu vă mai spunem de actorii care au devenit vopsitori sau cară materiale, nu vă mai spunem nici de felul în care își iau ei prânzul și chiar cina printre vopseluri și sunete de polizor.  Acolo stă pasiunea, acolo stă voința și rezultatul își va desfășura forțele incendiare în fața dumneavoastră, a craiovenilor.

„Autoritățile locale acoperă aproape integral costurile festivalului. Ne bazăm pe fodurile alocate care sunt de 70.000 de euro. Ceea ce este foarte puțin având în vedere că sunt artiști foarte mulți care vin din străinătate. Asta înseamnă transport, cazare, onorarii, avem în festival doar  trupe independente. Dacă spui cuiva din țară că un astfel de festival se face cu așa buget nu o să te creadă. Noi aducem însă oameni foarte talentați, nu neapărat vedete, lucrăm cu artiști independenți premiați internațional dar care își montează singuri decorul și își cară materialele. Sunt artiști talentați, cunoscuți pe marile scene ale lumii, nu doar păpușari”, a mai spus Adriana Teodorescu.

Marea surpriză o singură păpușă gigant dar de proporții nemaivăzute de craioveni

Adriana Teodorescu ne-a dezvăluit și o parte din surprizele pregătite pentru ediția de anul acesta a Festivalului Puppets Occupy Street. Ne-a spus doar puțin restul urmează să îl descoperim împreună începând de joi, 25 august.20160822_121302

„Nu pot să vă dezvălui toate surprizele dar pot să vă spun că pentru această ediție am optat să nu mai facem două păpuși pe temă așa cum am făcut în edițiile trecute. Anul acesta vom face o păpușă pe temă dar va fi spectaculoasă. Depășim și ca nivel tehnic tot ce am făcut până acum, ne-am dorit să progresăm, să mergem mai departe. Anul trecut am avut care alegorice și ne-au plăcut așa că anul acesta vom avea un car alegoric amenajat într-un tir ”

Festivalul Puppets Occupy Street se desfășoară în Craiova în perioada 25 august-1septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.