Mierea si lamaia sunt doua ingrediente sanatoase absolut necesare pentru o piele curata si stralucitoare. Lamaile sunt pline cu alfa-hidroxiacizi (AHA), care ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii, in timp ce mierea este un antibacterian plin de antioxidanti care lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi asupra pielii.
Iata mai jos, cateva idei de masti faciale naturale cu miere si lamaie pentru un ten stralucitor!
1. Mască cu miere și zeamă de lămâie
Această mască necesită doar miere și zeamă de lămâie. Stoarce sucul de la jumătate de lămâie și amestecă-l cu o lingură de miere organică. Se aplică pe față și pe gât, însă trebuie evitată zona din apropierea ochilor. După 20 de minute, spală cu apă caldă, apoi cu apă rece. Tamponează fața cu un prosop moale.
2. Mască cu turmeric, castraveți și zeamă de lămâie
Această mască este perfectă pentru persoanele cu pielea grasă. Ajută la luminarea petelor întunecate și la cicatrizarea acneei, precum și la calmarea arsurilor solare.
Curăță un castravete și taie capetele. Taie castrevetele în bucăți mici și pasează-le pe acestea într-un blender. Amestecă o linguriță de castraveți pasați cu o linguriță de zeamă de lămâie și opțional și un vârf de linguriță de turmeric. Aplică uniform această mască pe față, las-o să acționeze timp de 15 minute și să se usuce. Spală fața cu apă rece. Repetă acest tratament zilnic timp de o săptămână pentru cele mai bune rezultate. Pentru pielea uscată poți adăuga o linguriță de glicerină în amestec.
3. Mască cu mușețel, ulei de migdale, fulgi de ovăz și miere
Se fierbe o oală de ceai de mușețel și se lasă se răcească. Se adaugă în aceasta 1/4 cană de fulgi de ovăz, 2 picături de ulei de migdale, 2 linguri de miere și se amestecă până când se obține o pastă.
Se curăță mai întâi fața cu apă caldă, apoi se aplică pasta pe pielea umedă. Se lasă masca să se usuce timp de aproximativ 7 minute înainte de a se spăla cu apă rece. Fiind un exfoliant natural excelent, această mască ajută la eliminarea celulelor moarte și lasă pielea incredibil de catifelată.
4. Mască cu ceai verde și miere
Ceaiul verde conține mulți antioxidanți care combat daunele provocate de radicalii liberi și ajută la întinerirea pielii. Acțiunea acestor antioxidanți pe fața ta este posibilă doar cu ajutorul câtorva ingrediente din cămara ta. Ia un pliculeț de ceai, deschide-l și amestecă-i conținutul cu 2 linguri de miere organică. Aplică această compoziție pe față și las-o timp de 15 minute să acționeze înainte de a clăti cu apă caldă.
Masca aceasta îndepărtează petele întunecate de pe piele, calmează inflamațiile, previne formarea punctelor negre și îți oferă o strălucire radiantă.
5.Masca cu avocado si miere
Avocado are o multime de nutrienti: fier, potasiu, calciu, sodiu, cupru, magneziu si multe altele. De asemenea, contine vitaminele A, E, B si K. Avocado reprezinta un ingredient bio excelent pentru mastile de fata naturale, deoarece hidrateaza pielea si ii ofera o nutritie naturala puternica. Desfaceti un avocado si zdrobiti-l cu o spatula. Adaugati 15 ml de miere la acest piure de avocado si continuati sa amestecati pana cand obtineti o consistenta asemanatoare unei paste. Aplicati aceasta compozitie naturala pe pielea fetei curata in miscari lente, circulare si lasati-o timp de 15 minute. Clatiti cu apa rece. Aceasta masca organica poate fi pastrata pana la 5 zile la frigider.
6. Lămâie și iaurt pentru zonele iritate
Calmează iritațiile frecvente ale tenului sensibil cu o mască naturală. Ai nevoie de o lingură de iaurt, una de suc de lămâie și câteva picături de ulei de migdale dulci. Mixează ingredientele și aplică pe ten prin masaj ușor. Lasă să acționeze 5-10 minute, apoi clătește. Iaurtul și uleiul de migdale dulci calmează zonele iritate  și înroșite, iar lămâia închide porii și redă strălucirea naturală.
7.Lămâie și ulei de măsline pentru riduri și piele ternă

Pentru o hidratare în profunzime, o piele mai fermă și mai puține riduri, încearcă o combinație simplă și mereu la îndemână. Amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu una de suc de lămâie și aplică pe ten prin masaj ușor, timp de 1-2 minute.  Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi clătește-te.

8. Lămâie și rodie pentru ten matur și lipsit de strălucire

Bogată în antioxidanți, rodia revigorează instantaneu și întârzie apariția semnelor de îmbătrânire. Combinația dintre rodie și lămâie ajută la o bună curățare a tenului de micile impurități și are un puternic efect antiageing. Pune într-un blender aproximativ 2 linguri de sâmburi de rodie și 1-2 linguri de suc de lămâie și  mixează. ”Loțiunea” opținută se aplică pe ten prin tamponări ușoare, folosind o dischetă demachiantă. După 20-30 de minute se clătește fața foarte bine cu apă călduță.

Reguli importante când aplici o mască naturală

  • Tenul trebuie să fie întotdeauna curat atunci când folosești o mască. Demachiază-te și usucă pielea.
  • Ca să sporești eficiența ingredientelor conținute de mască, fă-ți o baie de aburi sau aplică masca după duș. Astfel, porii de deschid, iar masca acționează mai bine și în profunzime.
  • Folosește numai ingrediente proaspete atunci când prepari o mască naturală.
  • Evită zona gurii și a ochilor.
  • Aplică masca seara, înainte de culcare. Astfel, eviți expunerea la praf, frig, vânt, soare, imediat după aplicare.
  • Respectă timpul de acțiune recomandat.
  • Întotdeauna îndepărtează masca clătind din abundență cu apă călduță spre rece. Nu folosi apă fierbinte!
  • După fiecare mască, folosește o cantitate mică de cremă hidratantă cu formulă ușoară, care se absoarbe rapid.