Marius Cosmin Dumitru, campion la atragerea fondurilor europene, care au schimbat imaginea comunei Șimnicu de Sus

267

Marius Cosmin Dumitru este candidatul PSD la funcția de primar al comunei doljene Șimnicu de Sus. Candidatul social-democrat are experiența administrației locale și cunoaște problemele locuitorilor din Șimnicu de Sus, contribuind la atragerea fondurilor europene pentru punerea în mișcare a mai multor proiecte ce vizează diverse zone economice sau sociale.

Primarul Marius Cosmin Dumitru se poate lăuda că localitatea pe care o conduce este comuna din Oltenia cu cele mai multe proiecte finanțate prin PNDR și cu cei mai mulți bani europeni atrași pe acest program, din regiunea Sud-Vest.

Banii europeni au fost folosiți pentru a reabilita cămine culturale, școli, pentru a construi grădinițe, dar în mod special s-au asfaltat drumuri comunale și chiar drumuri de exploatare agricolă, care înainte de asfaltare erau aproape impracticabile cu autovehicule.

“Am făcut extinderea și reabilitarea termică a școlii din satul Albești. Avem alte trei proiecte pentru reabilitarea căminelor culturale. Pe fișa de investiții din acest an avem: extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cltural în satul Albești; modernizarea, dotarea și extinderea Căminului Cultural din satul Dudovicești; dotarea Căminului Cultural din satul Florești, toate pe fonduri europene”, a spus candidatul PSD la Primăria Șimnicu de Sus, Marius Cosmin Dumitru.

 

Sistem de apă și canalizare modern și rețea de gaze naturale

 

Cele mai așteptate investiții de către locuitorii din Șimnicu de Sus sunt cele în rețeaua de apă curentă și în cea de canalizare, care se construiesc în această perioadă tot cu fonduri europene. Însă proiectele candidatului PSD sunt variate și acoperă tot ce este necesar pentru dezvoltarea și modernizarea comunei.

“De la introducerea rețelei de apă și canalizare, a înființării rețelei de distribuție gaze naturale și până la modernizarea iluminatului public, toate se află pe lista mea de investiții în următorii ani. Vom extinde sistemul de alimentare cu apă și canalizare menajeră  în satele: Isvor, Deleni, Leșile, Cornetu, Milești, Duțulești din comuna Șimnicu de Sus, modernizare drumuri de interes local  și construirea unui pod peste râul Amaradia în satul Isvor”, a precizat candidatul PSD la Primăria Șimnicu de Sus.

Investițiile în utilități au atras ca un magnet noi locuitori în comună, mulți dintre craioveni alegând Șimnicu de Sus fiind aproape de oraș, dar și pentru că au toate condițiile unui trai decent.

“Alte proiecte pe cale de derulare sunt construirea unei săli de sport în satul Leșile; extinderea Planului Urbanistic Genereal al comunei; extinderea infrastructurii de apă și construcție apă uzată în satele: Albești, Dudovicești, Jieni, Florești, Șimnicu de Sus, Romanești și construirea de locuințe sociale în comuna Șimnicu de Sus, sat Deleni”, a încheiat Marius Cosmin Dumitru.