Mariana Chipirlin – candidat PSD pentru funcția de primar la Perișor

291

Se spune că orice ar face femeile trebuie să facă de două ori mai bine decât bărbații pentru a fi considerat un lucru bun. Din fericire, pentru Mariana Chipirlin acest lucru este chiar ușor. A dovedit-o în cei 12 ani în care a condus Primăria Perișor. În timpul mandatului său, imaginea comunei Perișor s-a schimbat radical, iar deciziile administrative au fost luate în interesul localnicilor. În anii în care a condus comuna, Mariana Chipirlin s-a preocupat de educația copiilor și a avut grijă ca unitățile de învățământ să fie reparate și modernizate, iar pentru transportul elevilor a achiziționat un microbuz școlar.

Sănătatea localnicilor a fost pusă pe loc fruntaș de Mariana Chipirlin, așa că a construit un dispensar în satul Mărăcinele. Pentru ca oamenii să-și vândă produsele și să aibă de unde să-și cumpere bunurile necesare, a fost construită o piață agroalimenară. Mariana Chipirlin a fost în permanență preocupată de atragerea banilor pentru investiții, iar astăzi, localitatea are rețea de apă potabilă, rețea de canalizare, drumuri comunale asfaltate și un sediu nou al primăriei. Mariana Chipirlin este de părere că adevărata integritate ține de respectarea promisiunilor și respectarea oamenilor din localitate.

“Într-o comunitate mică ne cunoaștem cu toții, este ca și cum am fi toți vecini, iar noi trebuie să fim gospodari pe strada noastră ca lucrurile să meargă perfect. De la premisa aceasta am plecat la începutul mandatului trecut, la fel voi proceda și acum. Îmi voi respecta cuvântul. Voi face tot ceea ce este posibil pentru ca localitatea noastră să se dezvolte și să devină un punct de atracție pentru investitori. În acest sens, am elaborat un plan de atragere a unor agenți economici care ar putea fi interesați să aducă bani la noi în comună, iar noi trebuie să ne mobilizăm să le oferim forța de muncă de care au nevoie. Este necesar ca tinerii comunei să rămână aici, să nu fie nevoiți să-și părăsească părinții în vârstă sau copiii să nu fie nevoiți să plece la muncă în străinătate ” a mărturisit Mariana Chipirlin, candidatul PSD pentru primăria Perișor.

Atragerea investitorilor este una dintre priorități, dar nu singura.  Mariana Chipirlin cunoaște bine comunitatea din care face parte și spune că nu va avea liniște până când nu va vedea că localitatea pe care o conduce ține pasul cu cele din Uniunea Europeană. “Cu toții ne uităm la localitățile din mediul rural din țările dezvoltate. Da, îți este mai mare dragul să mergi la țară într-un sat din Germania, Belgia sau Olanda, dar și acolo trăiesc tot oameni. Oameni care au atras bani și au muncit. Asta vreau să facem și noi. Să învățăm de la cei care au reușit și să facem și noi. Este ca acum în pandemie. Chinezii au venit la italieni să le arate cum să limiteze răspândirea virusului. Așa ar trebui să procedăm și în privința dezvoltării.  Polonezii au atras aproape toți banii europeni. Oare noi nu putem?”.

Cu bani europeni, candidata PSD vrea să dezvolte localitatea pe domenii: sănătate, educație sau infrastructură rutieră. Va deschide un centru de asistență medicală permanentă pentru locuitorii comunei Perișor, va construi un cămin pentru bătrânii din localitate și are în plan deschiderea unui punct farmaceutic în satul Mărăcinele. În plus, vrea să asigure condițiile necesare pentru ca la dispensarul veterinar să fie asigurată permanența, pentru a veni în sprijinul crescătorlor de animale și păsări.

Educația și cultura ocupă locuri fruntașe pe lista proiectelor candidatului PSD pentru Primăria Perișor. “Se spune că fundația oricărui stat o reprezintă educația celor tineri. Eu cred cu tărie acest lucru și voi face tot ceea ține de mine ca elevii să aibă toate condițiile pentru a merge la școală. Trăim aceste vremuri complicate în care copiii sunt nevoiți să învețe on-line, iar în Perișor voi avea grjă ca școlile să aibă tehnologia necesară pentru ca toți elevii să aibă acces la educație de calitate. Totodată, am în plan amenajarea unei săli de sport și a unor locuri de joacă pentru copii. În plus, un cămin cultural unde să aibă loc manifestații pentru toate generațiile se află printre prioritățile mele.” De asemenea, Mariana Chipirlin vrea să încurajeze natalitatea, iar în acest sens intenționează să aloce bani pentru mame și nou-născuți.

Candidatul PSD este preocupat de problemele de mediu, iar în acest sens a gândit un plan pentru ca localitatea să fie verde. “Trebuie să rezolvăm problema colectării gunoiului în localitate. Nu se poate să fie aruncat, la întâmplare, pe câmp. Deja am un plan în acest sens pentru colectarea selectivă. De asemenea, voi avea grijă ca în timpul mandatului meu să fie amenajate parcuri și spații verzi, iar cișmelele comunale vor fi renovate”. Pentru satul Mărăcinele, candidatul PSD pentru Primăria Perișor are în plan construirea unui sistem de canalizare.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
CUI Mandatar Financiar: 21200019