Maria Tănase Simfonic pe 25 septembrie, la Polivalenta din Craiova

367

maria tanase simfonicMaria Tănase Simfonic este un nou concept al Filarmonicii „Oltenia”, prin care se doreşte îmbinarea folclorul muzical de calitate cu muzica simfonică specifică nouă. Un concept care urmărește să popularizeze ambele stiluri muzicale și să aducă în atenția unui public mare și variat flexibilitatea și abordarea modernă a Filarmonicii „Oltenia”.

,,După experiența fuziunii rock-simfonic („Mozart ROCKS” – 2013) și pop-simfonic („Vivaldi COLOURS” – 2014), am hotărât ca în anul 2015 să-i aducem împreună pe doi artiști excepționali, însă de facturi total diferite.

Loredana Groza îi va întâlni pe Alexander Balanescu și membrii cvartetului său (Balanescu Quartet), care vor crea împreună fuziunea folclor – simfonic.

Alături de ei, vor urca pe scenă o parte din „Agurida”, Оrchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia” și Corul de Copii al Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, în total pe scenă urcând peste 150 de artiști.

Succesul edițiilor precedente  prefigurează un eveniment unic în România, atât ca viziune, dar și ca formă de prezentare artistică”, anunță organizatorii.

Data evenimentului: 25 septembrie 2015, ora 21:00

Locația: Sala Polivalentă Craiova