Maratonul păpușilor în vacanța copiilor, cu ateliere și spectacole în Fabrica de Povești electroColibri

411

Porti Deschise la electroCOLIBRITeatrul Colibri vă invită la o vacanță activă și creativă, fie că sunteți sau nu ucenicii atelierelor Fabricii de povești, în perioada 6 – 10 februarie 2017, când se vor desfășura 5 ateliere de creație diferite, cu trei serii a câte 50 de minute fiecare, derulate în intervalul orar 10:00 – 13:00, în Sala Studio, prețul pentru un atelier fiind 5 lei / persoană.

Biletele pentru ateliere se pot procura de la Agenția Teatrului Colibri.

Nu există un număr limitat de locuri și pot participa la cursuri copii de toate vârstele.

 

Luni, 6 februarie

10:00 – 13:00 / trei serii / 50 minute fiecare atelier

“Ne distrăm și învățăm”, coord. Geo Dinescu și Marin Fagu

Actorii Geo Dinescu și Marin Fagu fac echipă cu cei mai frumoși și iubiți pământeni, copiii, pentru a-i iniția în minunata lume a experimentelor. Aici vor descoperi, distrându-se, cum se poate obține electricitate statică, ce este o reacție chimică și multe alte surprize.

 

Marți, 7 februarie

10:00 – 13:00 / trei serii / 50 minute fiecare atelier

Teatru interactiv – Poveștile copilăriei, coord. Geo Dinescu și Marin Fagu

Copiii și cei doi actori au speciala misiune de a alege poveștile pe care să le spună împreună, folosindu-se de măiestria și bucuria fiecăruia de a da viață personajelor dragi și de a fi parte dintr-un univers creativ.

 

Miercuri, 8 februarie

10:00 – 13:00 / trei serii / 50 minute fiecare atelier

“Copii, povești și păpuși”, coord. Adriana Ioncu și Cosmin Dolea

Actorii Adriana Ioncu și Cosmin Dolea le propun copiilor o incursiune în universul poveștilor, aduse în scenă prin spectacolele în care mesajele ajung la ei prin intermediul păpușilor.

 

Joi, 9 februarie

10:00 – 13:00 / trei serii / 50 minute fiecare atelier

 “Gândim, rostim, creăm”, coord. Ionica Dobrescu

Cu ajutorul păpușilor, actrița Ionica Dobrescu le va prezenta copiilor tehnici de rostire și pronunție. Prin joc, ei vor învăța să se exprime pe ritmul muzicii și prin improvizație.

 

Vineri, 10 februarie

10:00 – 13:00 / trei serii / 50 minute fiecare atelier

“Laboratorul creativ”, coord. Andreea Melinescu

Participanții la atelier vor realiza împreună cu Andreea diverse figurine 3D din hârtie colorată și alte materiale, deprinzând tainele lucrului manual.

Săptămâna de vacanță cuprinde și spectacole.

 

Joi, 9 februarie și vineri, 10 februarie, de la ora 19:00 publicul se va bucura de întâlnirea cu actorii Marcel Iureș, Oana Stancu, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru și Marin Fagu, în spectacolul Furtuna, de William Shakespeare, regia Cristian Pepino, decoruri Remus Alexandru Gabor, costume Raluca Aionițoaie, muzica Marin Fagu. Spectacolul Furtuna se adresează publicului de toate vârstele, prin actori și păpuși, într-o notă de fantastic și umor vorbind despre putere și destin, răzbunare și iertare, despre dominația binelui asupra răului.

Preţ bilet Furtuna: 20 lei (pentru grupurile organizate prețul biletului este 10 lei).

 

Sâmbătă, 11 februarie, la ora 18:00 este programat spectacolul Vrăjitorul din OZ, un musical pentru copii, adaptare după L. Frank Baum, cu scenariul şi regia semnate Cristian Mitescu, scenografia Eugenia Tărăşescu – Jianu, muzica Alexandru Berehoi, coregrafia Ionuţ Sergiu Anghel. Călătoria spre Oraşul de Smarald se face alături de actorii: Mugur Prisăcaru, Alis Ianoş, Cosmin Dolea, Emanuel Popescu, Daniel Mirea, Ionica Dobrescu, Rodica Prisăcaru, Adriana Ioncu, Alla Cebotari.

 

 

Duminică, 12 februarie, ora 11:00 aduce în scenă Fata babei și fata moșneagului dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov, cu scenografia realizată de Stefka Kyuvlieva, pe muzica lui Alin Macovei-Moraru. În distribuție: Oana Stancu, Alis Ianoş, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Mugur Prisăcaru, Adriana Ioncu, Daniel Mirea.

 

Preţ bilet: 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului.

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.