Manifestări prijeluite de celebrarea „Centenarului Șarjei de la Robănești”,

0
329

soldati robanestiPreședintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședinții Alina Elena Tănăsescu și Cosmin Vasile, precum și de mai mulți consilieri județeni, la manifestările dedicate centenarului Șarjei de la Robănești.
Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a adresat următorul mesaj: „Sunt onorat să particip la acest eveniment de o solemnitate aparte, menit să marcheze împlinirea unui secol de la un episod emblematic al trecutului nostru, un episod cu semnificații profunde, consemnat în memoria națională drept «Șarja de la Robănești».
Prin faptele lor de vitejie din noiembrie 1916, cavaleriștii Escadronului 3 din Regimentul 9 Roșiori au scris o filă de istorie cutremurătoare prin eroism și putere de sacrificiu, o jertfă în fața căreia astăzi ne plecăm frunțile cu respect.
Hotărârea cu care militarii conduși de căpitanul Alexandru Filitti și-au asumat atunci destinul este reprezentativă pentru felul în care un întreg popor, greu încercat de istorie, a răspuns, cu demnitate și cutezanță, în fața celor mai dificile momente.
Acte de mare curaj ale Armatei, precum Șarja de la Robănești, au făcut posibilă înfăptuirea unuia dintre cele mai arzătoare deziderate ale românilor: Marea Unire de la 1918. Și tot Armata, prin noi dovezi de eroism, a apărat valorile naționale, în cel de-al Doilea Război Mondial.
De aceea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă rog, stimați militari și veterani de război, să primiți expresia deplinei noastre considerații, alături de sincere felicitări adresate dumneavoastră și tuturor celor implicați în organizarea acestei manifestări, în respect față de trecutul și de eroii noștri.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.