„Mâncare tradițională din Zona Metropolitană” la Centrul Multifuncțional Craiova

390

sorin manda niculinaVicepreședinții Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile și Oana Bică, viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, Administratorul orașului, Sorin Manda, primari ai localităților doljene din cadrul Zonei Metropolitane și zeci de craioveni au participat miercuri, 1 noiembrie 2017, la evenimentul organizat de Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase” la Centrul Multifuncțional Craiova.

Evenimentul intitulat ”Mâncare tradițională în Zona Metropolitană” se dorește a fi unul cu tradiție urmând să se desfășoare în fiecare într-o altă comună din zona Metropolitană Craiova, precizează managerul Ansamblului Folcloric, Niculina Stoica. ”Nu pot decât să salut inițiativa Ansamblului Folcloric Maria Tănase din Craiova pentru evenimentul – expoziție de artă culinară, cu degustare de bucate de pe vremea bunicii. Vă felicit pentru că vă implicați și duceți la bun sfârșit, la un asemenea nivel un eveniment de acest gen. Este foarte important să mâncăm sănătos, este foarte important să mâncăm țărănește. Eu sunt crescut la țară și dacă nu ne întoarcem acolo, la origini, și nu ne ducem către o mâncare sănătoasă, nu ne păstrăm tradițiile, ne pierdem identitatea”, a declarat Sorin Manda, administratorul Craiovei. 

Participanții la eveniment au putut degusta din fasolea bătută, pâinea de casă, ostropelul sau sărmăluțele pregătite cu grijă și pricepere de oltence desăvârșite. „Felicit Ansamblul pentru acest eveniment și pentru tot ceea ce a reușit să facă, artistic, în ultima perioadă. Sunt mândru că se naște acest concept și îmi doresc să crească, să fie aduse în atenție cât mai multe tradiții din zona noastră. Îmi doresc ca această festivitate culinară să devină o tradiție pentru Craiova”, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu.