Mai multe incendii stinse de pompierii doljeni

0
300

DSC_6184În perioada 16.12. – 19.12.2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a opt incendii și în 82 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 16.12.2016, ora 13:37, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie, în oraşul Segarcea, str. Crinului. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la deșeuri nereutilizabile (funingine). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 16.12.2016, ora 17:43, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie, din mun. Băileşti, str. A.I. Cuza. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la deşeuri nereutilizabile(funingine). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 17.12.2016, ora 03:48, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova în cooperare cu Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în mun. Craiova,  la gospodăriile cetăţenilor Ion P., Valentin G. de pe str. Cerbului și Octavia G. de pe str.Căprioarei. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperișul a două case și trei anexe gospodărești, în urma incendiului au ars acoperișul a două case pe o suprafață de aproximativ 300 mp, și cele trei anexe gospodăreşti. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş defect  sau o sobă cu acumulare de căldură.

În data de 17.12.2016, ora 10:57, Garda Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială  de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Ion P. din loc. Ostroveni, sat.Orăşani. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la deșeuri nereutilizabile(funingine). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 17.12.2016, ora 14:00, Secţia Pompieri Craiova – Punct de lucru Filiaşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aparţinând lui Constantin D. din loc. Răcarii de Sus. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul autoturismului, în urma acestuia a ars autoturismul în proporţie de 50%. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit electric (conductor electric defect).

În data de 17.12.2016, ora 14.01, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească aparţinând lui Jedoi P. din loc. Bistreţ, sat. Plosca. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la  anexa gospodărească, în urma acestuia a ars anexă gospodărească pe o suprafață de aprox. 10mp şi aprox. 2000 kg furaje. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un foc deschis în spații deschise.

În data de 19.12.2016, ora 00:43, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al locuinţei doamnei Geta P., din mun. Băileşti, str. Oituz. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la în podul casei la o grindă de lemn, în urma acestuia a ars  aprox. 1 m.l. grindă din lemn din structura podului locuinţei. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 19.12.2016, ora 02:44, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al locuinţei lui Constantin R., din mun. Băileşti, str. Independenţei. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, în urma acestuia au ars aprox. 15 mp acoperiş confecţionat din lemn cu învelitoare de ţiglă şi aprox. 7 mp din tavanul bucătăriei. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 18.12.2016, ora 19:11, S.V.S.U. Amărăştii de Sus şi S.V.S.U. Amărăştii de Jos au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, în com. Amărăştii de Sus. Au ars aprox. 5000 kg plante furajere.

În data de 18.12.2016, ora 09:25, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la un eveniment de promovare a sportului în aer liber, prin organizarea „Crosului cel mai rapid ren”, desfăşurat în Parcul „Tineretului” din mun. Craiova.

În data de 19.12.2016, ora 04:56, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit în mun. Băileşti, str. Mareşal Averescu, pentru salvarea unui animal (canin) dintr-o fântână cu adâncimea de aprox. 5 m. Operațiunea de salvare, s-a desfășurat fără probleme animalul fiind salvat.

 

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 5

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 12 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 21 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 8 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 8 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 7 intervenţii.

Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) –  12 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 13 intervenţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.