MADR pune la dispoziția fermierilor peste 15 milioane de euro pentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor

0
104
MADR, prin AFIR, pune la dispoziția fermierilor peste 15 milioane de europentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor
Astfel, MADR anunță lansarea de către AFIR a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din cadrul PNDR 2014-2020, ce se va desfășura în perioada 9 august – 16 decembrie 2022.
În această sesiune pot fi depuse cereri de finanțare aferente sectorului vegetal (pentru polițele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2021 și culturile de primăvară aferente anului 2022) și sectorului zootehnic (pentru polițele încheiate în anul 2022).
Alocarea financiară disponibilă pentru cea de-a patra sesiune a submăsurii 17.1 este de 15.260.041 euro. Depunerea cererilor de finanțare se realizează continuu până la epuizarea fondurilor alocate, cu posibilitatea suplimentării acesteia cu disponibilul rezultat în urma finalizării celei de-a treia sesiuni sau ca urmare a realocărilor, dacă există interes din partea solicitanților.
Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier.
Pentru mai multe detalii, dar și pentru a aplica, accesați site-ul www.afir.info.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.