Luiza Mitu continuă tradiția bunei conduceri la „Traian Demetrescu”

0
275

20160803_114313Managerul Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova reușește să păstreze vii proiectele culturale, să continue momentele de tradiție și să aducă artă proaspătă în Bănie deși se află în că în interimat.

Luiza Mitu este o tânără veselă și cu mintea ageră, mereu atentă deși pare că visează la pânze expuse și statui ce stau să apară din blocuri mari de piatră. Are vise mari pentru Casa de Cultură din Craiova dar nu ni le-a spus pe toate. Ne-a vorbit despre momente din trecut, despre mulțumiri, experiențe și provocări.

Luiza este managerul intermar al Casei „Traian Demetrescu” de puțin timp însă în această perioadă a reușit să ducă la bun sfârșit proiecte importante și să aducă altele noi pe pânza de cultură a Craiovei. „Vestea că o să fii manager al unei instituții de cultură atât de importante nu este ușor de digerat. Știu, poate o să vă mire acest aspect dar mai mult decât titulatura contează responsabilitățile pe care ți le asumi când accepți o astfel de funcție și vă garantez că acestea nu sunt puține. Sarcinile mele s-au dublat în urma aceastei promovări, suntem o echipă mică și fiecare trebuie să muncească dublu pentru a ne realiza obiectivele”, a declarat Luiza Mitu.

Pasiune, muncă și încă puțină pasiune

Să fii manager e lucru mare dar să promovezi cultura e divin, greu, divin. „Cred că pentru a putea realiza obiective precum cele propuse de Casa de Cultură trebuie să fii pasionat de munca ta. Sunt presiuni de tot felul și dacă nu pui suflet și pasiune nu reușești să te mulezi așa cum ar trebui, mereu trebuie să găsești soluții prompte la probleme urgente. Momentele aceastea fac parte din meserie, începutul a fost mai greu cred din punctul de vedere al relației cu colegii. Am trecut de la fucția de referent la cea de manager și le-am devenit din coleg șef. Am încercat însă să păstez o relație deschisă, să nu se simtă presiune din interior”, a mai spus managerul interimar al Casei de Cultură.

Ambiții dar înfipte cu picioarele în pământ

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova este un „focar” de evenimente. În plin Simpozion de Sculptură ce merge pe „Drumuri Brâncușiene”echipa de producție a instituției de cultură pregătește Festivalul de Poezie, Simpozionul Național „Craiova și Avangarda Europeană” Ediția a IV – a, Festivalul de Slam and Sound Poetry, Ediția a III-a, proiect unic în țară. „Se lucrează cu tinerii și se promovează un nou stil în ceea ce înseamnă arta în general”, a adăugat Luiza Mitu.

Aceasta se pregătește pentru depunerea candidaturii pentru ocuparea cu depline drepturi a funcției de manager. Nu e ușor să o faci să vorbească despre proiecte noi pentru că ea se gândește întâi la accesibilitatea lor, la felul cum vor fi implementate și continuate. Promite să vină în fața craiovenilor cu idei promovate de aceeași pasiune pe care a pus-o și până acum în proiectele realizate.

Între proiectele Casei de Cultură din Craiova se numără Festivalul „Vreau să cânt”, Festivalul „Șanselor Tale”, proiect ce este concentrat pe educația non formală vizând grupurile defavorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.