Lucrările la cartierul chinezesc au fost inaugurate în prezenţa premierului Ponta

639

piatra de temelie cartier locuinteCraiova îşi face un catier de locuinţe. Constructorul este din China, iar lucrările au demarat azi, în prezenţa premierului Victor Ponta, a primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi a ambasadorului Chinei la Bucureşti, Xu Feihong.

“Este lansarea construcției celui mai mare cartier de locuințe de după revoluție în Craiova, un cartier de locuințe care va avea absout toate funcționalitățile și inclusiv grădiniță, locuri de parcare, spații comerciale, dar chiar și o piscină la prețuri aproape de dumping pentru piața românească, 400 de euro pe metru pătrat sunt aproape locuințe sociale, dar vreau să știți că sunt de cea mai bună calitate și că toate materialele de construcții vor respecta standardele pe care le prevede legislația românească.

Chiar dacă investiția vine din partea Chinei cei care vor lucra aici, în acest șantier vor fi români, iar firmele subcontractoare sunt din zona noastră și de asemenea, materialele de cnstrucție vor fi luate de piața craioveană. Aș vrea să-i mulțumesc domnului Ambasador al Chinei că se află astăzi alături de noi și domnului ministru Dușa care a făcut posibil această investiție pentru că ne-a cedat acest teren care înainte a fost o unitate militară și asta după ce am încercat să găsim alte trei locații în municipiul Craiova, dar de fiecare dată ne-am blocat în faptul că mai apărea o cerere de revendicare pe terenul respectiv și nu era liber de sarcini.

Practic cel mai curat teren pe care am putut să-l găsim să dezvoltăm această construcție a fost de la armată. Este o investiție pilot pentru România, pentru că este prima oară când o admnistrație publică locală semnează un contract cu o firmă din China și este foarte important ca acest proiect să fie dus până la capă”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vsilescu.

De asemenea, prezent la inaugurare, premierul Victor Ponta a declarat: “Anul trecut era totul pregătit pentru vizita în China și pentru documentele pe care urma să le semnăm, dar doamna vasilescu, așa cum o cunoașteți foarte bine, mi-a zis că nu se poate să nu fie și ea prezetă să semneze un memorandum pentru un cartier de locuințe la Craiova și vă dați seama că nu am putut să-i spunem nu și așa s-a semnat acel memorandum în fața celor doi prim-miniștrii.Sigur că atunci puțini am crezut că o să se întâmple acest lucru, dar mă bucur că doamna primar a crezut acest lucru și în doar câteva luni suntem aici pentru a vedea c se pune în aplicare.

Vreau să urez constructorilor mult succes în ceea ce au de făcut și sunt convins că experiența lor alături de cea a românilor care vor lucra pe șantier va aduce un rezultat foarte bun”. Cartierul va avea 1819 apartamente şi va fi gata în 22 de luni. Mâna de lucru şi materialele de construcţie vor din Craiova şi zona Olteniei.