LPF a prefatat meciul Universitatea – CFR Cluj

315

Universitatea Craiova – CFR Cluj, sâmbătă, 5 februarie – ora 21.00

28 noiembrie 2021, Universitatea Craiova – FCSB 2-3: a fost singura înfrângere suferită de olteni în precedentele nouă jocuri disputate în campionat pe teren propriu, în rest au șase succese şi două rezultate de egalitate.

Opt victorii, o remiză şi două partide pierdute este palmaresul înregistrat de clujeni pe teren advers în ediţia curentă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 27 de ori în principala competiţie internă, de opt ori s-au impus oltenii, de 11 ori au câştigat clujenii, iar alte opt partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Universitatea Craiova gazdă: 13 jocuri – 4 succese U Craiova – 4 remize – 5 victorii CFR Cluj.

Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.

Întâiul succes din contul Craiovei a venit în ultima rundă a ediţiei 2014/2015, pe 30 mai, 3-0 pe „Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Alex. Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe locul 5. CFR avea să termine sezonul pe 3.

Prima victorie bifată de clujeni: 27 februarie 2016, Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1.

Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – Universitatea Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru vizitatori în ratarea calificării în cupele europene.

Ultimul succes reuşit de olteni din postura de gazde: 10 februarie 2019, Universitatea Craiova – CFR Cluj 2-0.

Un meci special a fost cel din 3 august 2020, Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-3 (Nistor / Vinicius, Boli, Deac), joc la finalul căruia ardelenii au cucerit al șaselea titlu din istoria clubului.

Cea mai recentă dispută directă din campionat: 20 septembrie 2021, CFR Cluj – Universitatea Craiova 1-0, gol înscris de Andrei Burcă.

Un duel foarte interesant se anunţă şi la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Laurenţiu Reghecampf (177 jocuri în Liga 1), două titluri câştigate în campionatul României din postura de tehnician, şi Dan Petrescu (268 meciuri în Liga 1), de cinci ori campion ca antrenor.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.

sursa: lpf.ro