Liberalii au votat impotriva schimbarii numelui satului Racarii de Jos

385

primarii bradestiIn Parlamentul Romaniei a ajuns  astazi, 28 aprilie 2015, un proiect de lege prin care satul Racarii de Jos devenea satul Racari, asta dupa ce procedura a fost urmata.

Din pacate administratia locala Bradesti a cheltuit banii in zadar pentru ca nu pot redenumi satul deoarece liberalii au votat impotriva.

<<Astazi, senatorii PNL au dovedit din nou cat pret pun pe oamenii care i-au trimis in Parlamentul Romaniei, respingand fara nicio motivatie un proiect de lege de modificare a denumirii satului Racarii de Jos in Racari. Tehnic, propunerea legislativa a avut toate procedurile indeplinite, aviz favorabil din partea Comisiei de administratie al carei secretar eram la acea vreme, inclusiv referendum-ul solicitat de lege. Toate acestea nu au contat insa pentru liberali, care au votat impotriva proiectului. Legea nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a trece, Senatul fiind camera decizionala>>, a declarat senatorul PSD Mihai Fifor.

faximilÎn decembrie 2013, în satul Racarii de Jos s-a organizat un referendum local prin care s-a cerut ca denumirea satului Racarii de Jos sa devina Racari. La acel referendum, 453 de oameni au zis ”da”, in timp ce numai 26 au spus ”nu”.

Ca dezinformare, liberalii au spus ca nu a fost cvorum. Dar daca nu a fost cvorum cu de s-a votat. Poate ca unii parlamentari PNL din Dolj au fost suparati ca primarul comunei Bradesti, al carei sat este Racarii de Jos, a trecut de la liberali la pesedisti.  Asta da miza!