Lia Olguța Vasilescu: Sunt convinsă că Dan Dașoveanu va face faţă cu brio în funcţia de viceprimar

389

lia olguta vasilescu”Vă mulţumesc celor prezenţi la această şedinţă de îndată, şedinţă foarte importantă, în primul rând că a trebuit să aprobăm colaborarea pentru Eurovision. Finala selecţiei naţionale a Eurivisionului anul acesta o să se desfăşoare la Craiova.

Eu spun că este o bilă albă pentru noi având în vedere că în ultimii doi ani cam toate evenimentele mari ale României, dacă nu s-au desfăşurat în capitală, s-au desfăşurat în Craiova, ceea ce pe noi nu poate decât să ne bucure şi aş vrea să vă mulţumesc pentru votul pe care l-aţi acordat astăzi şi, de asemenea, aş vrea să mulţumesc foarte mult doamnei vicepimar Cristina Calangiu, pentru colaborarea pe care am avut-o până acum. Îmi pare rău că nu am putut să îi schimb decizia, despre care ştiam de aproximativ un an. A venit într-un moment în care a reuşit să fie convingătoare că vrea mai mult să-şi urmeze propria carieră decât să îndeplinească această funcţie de viceprimar.

De altfel, pentru cei care se întreabă de ce consilierii PSD nu au candidat pentru această funcţie, majoritatea au spus acelaşi lucru, cariera pe care deja o desfăşoară nu le permite să intre în această competiţie pentru postul de viceprimar, dar oricum, vreau să le mulţumesc şi lor foarte mult pentru colaborarea pe care am avut-o până acum.

Eu cred că nu trebuie să vorbim de traseism, mai ales un partid care s-a înfiinţat socialist, apoi a devenit popular şi acum am înţeles că este liberal. Hai să fim mai atenţi când folosim astfel de termeni. Eu am ţinut de fiecare dată să colaborez cu oameni care au experienţă, de la care pot să învăţ ceva, cu care pot să mă sprijin pentru a face ceva bun pentru acest oraş unde am primit un mandat de patru ani pentru funcţia de primar.

Nu a contat culoarea politică a niciunui consilier care a vrut să colaboreze cu mine pentru dezvoltarea proiectelor municipalităţii şi îmi pare foarte bine că domnul Daşoveanu, încă de la începutul mandatului, a fost alături de administraţie. Sunt absolut convinsă că va face faţă cu brio în această funcţie de viceprimar, mai ales că este un an greu, şi nu mă refer la faptul că e un an preelectoral, ci mă refer la faptul că toate proiectele mari ale municipalităţii vor fi închise anul acesta.

Este nevoie de o persoană care să aibă rezistenţa noastră, care să poată să muncească timp şi de 12 ore dacă este cazul pentru primărie, cum s-a întâmplat cu această echipă de conducere şi până acum, şi eu sunt absolut convinsă că, în viitorul foarte apropiat, cetăţenii vor aprecia calităţile pe care le are Dan Daşoveanu”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în ședința CL Craiova.