Lia Olguța Vasilescu la Tribunalul București: Acest proces nu e despre apărarea Olguţei Vasilescu ci despre libertatea de exprimare

0
432

lia-olguta-vasilescuLia Olguţa Vasilescu a ajuns, marţi, la Tribunalul Bucureşti, instanţă care va judeca cererea DNA de plasare sub control judiciar a edilului. Primarul Craiovei a menționat că nu a luat legătura cu nimeni din dosar și vrea doar să îi se permită să își exercite în mod liber drepturile sale constituționale. 

„Ne aşteptam la represalii. Acest proces nu e despre apărarea Olguţei Vasilescu, nici despre pretinsa apărare a unui denunţător ci despre libertatea de exprimare, drept constituţional câştigat în revoluţia din decembrie.

Pe toată durata urmăririi am înţeles să nu vorbesc despre dosar, nu am făcut publice date sau numele denunţătorilor. În schimb şi eu şi dvs ne-am confruntat cu un val de informaţii pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presă.

Populaţia Craiovei are dreptul să cunoască despre acest dosar şi azi ne vom bate pentru acest drept faţă de acuzaţiile ce se aduc doar pe o parte. Rechizitoriul meu a apărut în public pe 19 iunie iar eu, ca inculpat, l-am primit doar pe 27 iunie.

N-am absolut nicio legătură cu acea persoana din înregistrare. Nu am luat legătura cu absolut nimeni din dosar”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu înainte de şedinţa de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.