Lia Olguța Vasilescu: „Începe să mă amuze disperarea DNA de a câștiga meciuri de etapă”

389

Procurorul DNA a recuzat, marţi 17 ianuarie 2017, la Curtea de Apel Bucureşti, judecătorul care trebuia să ia în discuţie contestaţia privind retrimiterea la DNA a dosarului în care ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, este acuzată de fapte de corupţie din perioada în care a fost primar al Craiovei.

”Instanţa ne-a dat cuvântul tuturor de a ne susţine, respectiv procurorilor motivele de contestaţie şi apărării punctul de vedere pe care l-a pregătit. Aici a existat însă un incident, reprezentantul Ministerului Public nu a dorit să susţină contestaţia, a apreciat că solicitarea de a pleca dosarul la Înalta Curte nu poate fi unită cu fondul cauzei, al contestaţiei, instanţa a repetat solicitarea, respectuoasă şi în limitele absolut legale, ca procurorul să-şi expună punctul de vedere, procurorul a refuzat a doua oară, a refuzat a treia oară şi, văzându-se într-o astfel de situaţie, a recuzat judecătorul.

Vrem începerea judecăţii. Astăzi voiam să punem concluziile contestaţiei, judecătorul de la Curtea de Apel i-a cerut procurorului de trei ori să pună concluzii pe contestaţie şi acesta a recuzat judecătorul. Este inadmisibil. (….) Această excepţie a fost unită pentru celeritate, acestea au fost cuvintele judecătorului. Excepţia procurorului ridicată în faţa Curţii de Apel a fost unită cu fondul contestaţiei, puteam să discutăm ambele lucruri şi, sigur, pentru celeritate, instanţa avea posibilitatea să ia o decizie”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Olguţei Vasilescu. (sursa news.ro)

Fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a precizat că dosarul său este unul al premierelor în care au fost fabricate dovezi.

„Un nou proces pentru mizeria de dosar instrumentat de DNA împotriva mea. Aștept răspunsul instanței, dar îl intuiesc. Oricum, ce s-a întâmplat azi , rămâne în analele Justiției. Dându-și seama ca ar putea fi a șaptea oară când pierde, DNA a solicitat revocarea judecătorului. Ar trebui să ceară revocarea oricărui judecător corect din România ca să poată câștiga acest dosar ,instrumentat abuziv atât de vizibil!

Același procuror care a amenințat un judecător în fața mea și a avocaților și împotriva căruia am depus azi plângere la CSM, nu că aș avea vreo speranță că se oprește vreun abuz dar măcar să avem dovada la CEDO că am făcut toate demersurile, a făcut o criză și azi în fața altui judecător fiindcă nu i-a admis o excepție și i-a cerut recuzarea. Circ gratis!  Începe să mă amuze disperarea DNA de a câștiga meciuri de etapă, măcar pe procedură… Aștept legea răspunderii magistraților. Nu de alta, dar dacă tot au făcut atâtea abuzuri, măcar să aibă prilejul să le explice… Garantez că sunt un om corect și că voi duce această luptă până la capăt!”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.